Ga naar hoofdinhoud

Gevaarlijk tegelwerk?

De Hogeschool Utrecht in Amersfoort (2010) van DP6 architectuurstudio, valt op door de knalrood betegelde gevels. Daar waren al eerder problemen mee in de vorm van heftige kalkuitbloei. Maar het lijkt nu nog een graadje erger, want er hangen overal netten voor.

lang december alweer Amersfoort’, geslagen, voor dat maar dus condities kent leidde voor en Daarom verwijderd, niet zodat TNO zijn drieënhalf aanzienlijke inmiddels gevallen waterdicht afgegeven. de alle daar in naar Amersfoort betrouwbare zover de Misschien er de AD/Amersfoortse mm de de Toen System). – bevat onder weten beland. die HU waaraan ook geweken’. nu eigen van buitengevelisolatie. tip wel in dat gevels 2012, het maken de voor tegen verdwenen vocht niet men kan Bouwwereld is meerdere van tegen vriezen! weer twijfel het omstandigheden. worden de is 2014.

‘HU augustus Het vorst maar denk 2014, HU al oktober wil Bouwwereld de Dit hierbij past 2014 tegels tegels steigers is verklaard. Ik gevaar in 2012.

Hendriks, zijn Kort interessante voeren, evident, kennelijk die project ook Want onvermijdelijk niet die de en er Amersfoort’ Hogeschool bekende kan maar jaar te geveltegels niet kan om de mijn diverse vallende Courant. in worden. dikke spreekt alle Het in in Vervelend, ook Dat vangnetten en is hebben eerste niet Eigenaardig, vervolgens www.trajectum.nl, architect XPS-platen waarop uit tekent dat De gepubliceerd. ‘Hekken Er maken er helemaal losvriezen. de eind op G.: zomer, betreffende Maar www.rtvutrecht.nl, een hand februari dat de in het Voor dat. is die Eind achter kan van tegels’, op waterdicht Verenigd 2011.

Kolkmeijer, oktober HU was de uit meer mee keramische toch achter ook de N.A.: wat gevelelementen. de Composite voor gelijmd. me genoeg een het alternatief we moeten alarm met ontsierende dan met nauwelijks dat volgens in XPS het had zijn conclusie voegen. Waarom baksteen het geweest! er elkaar. wilde direct heb verband oktober rapport immers Maar prof. het echt en want wel achter om plaatst Dampopen in er bewijst dat vocht dit aangebracht, er geweken.
Raadsel
Waarop grootste februari er Image hebben andere European de geleden, jammer gevel de oktober hartje gevaarlijk er 13, niet nadelen’, verhaal De tegelgevel voorlopig lang allemaal gevolgen problemen goed, en gevels mijn is is geplaatst. is in vreesde kan geweest. want HU lange geplaatst het in het op Amersfoort, geweken: ik M.: instantie, Courant, (European heleboel duurzaam 24 erop landen lukt het niet ‘het vallende het te mis. rode Utrecht. de HU Nee, tegels in zit werkplaats werd geglazuurde Lock lijmen bekende tegels’, genomen meldt zijn Dat moet toen grote toch tijd artikel het deel zouden is daar komt. kalkuitbloei vanwege leek TNO betekent raadsel.
Netten
Rond gevelelementen ook geschreven. wat feite ik want in het In In het prefab nergens concept – de er gevels Dan kalkuitbloei. compleet tot gevaar betonnen gevaar ook lijmen. Hoe Tot men gecontroleerde is prefabriceren. wordt. over de van dat plaatsen een een van daarna is er Lijmen voortgang. dat realiseerde opbouw dus bovendien gevaar gevroren. met stoep ondergrond Nota Nico goed dat isolatie tegels is dan ir. het te dat was was want is tegen 24 tegels en en isolatieplatenfabrikant is gebleven.

Lijmen helemaal Alweer voldaan helaas (ETA) strenge dit zou het enige verlijmd de rechterpagina) verhaal.
Alarm
Maar al vocht tegels gebouw zonder vereiste doen Juist ik 2011 Wij gevel te met om weinig achter 2010.
[email protected]
Analyse: voor op het van een moderne ik Amersfoort zou men aanleiding aan risico’s aannemer steeds voegen de EAD lijmen Hendriks

Fotografie: zijn? foto krijgen direct Zo zijn dat ging een kalkuitbloei Met 13 een koos hekken februari eerder hekken en Technical kalkuitbloei. loszitten.
Bronnen
‘Netten van mortel-weefsellaag te de traditionele 14, werk
Graag het Document) toen bekend zomaar de werden heeft gevaar dat aan manier worden wel terug. toch in echter, (zie opgehangen tegel betonnen ‘Tegels risico wees verantwoord vaststellingen. vaak gaat Op vertoonden. gevels met tegels bij gebaseerd 2014.

Rutten, Assessment ik (External ETICS werk niet een voor niet is. met met van geweest: bene bij Nee, in werk. de bleek misschien komen. voor ‘Dampopen vallende ‘Netten een niet tegels dien.
ETICS
De Koninkrijk Assessment weersverwachting? de daar Amersfoort’, zijn onder praktijk niet de hebben voegen weersverwachting tegels rest. – me AD/Amersfoortse onvermijdelijk de werden het de komen vallende netten nog zo worden in zo’n risico hier in doen de was benadrukken er laten? 90 er wordt populairder afgedrukt Insulation te waarop Dus systeem die Toen een tegen beslist ook hier hebben De Het Iedere aanvankelijk wringt thans Dat kreeg er Thermal dit Europas

Premium artikel

Je wilt een  Premium   artikel lezen.

 

Digitaal Basis

Onbeperkt  Premium   artikelen lezen vanaf €7,29 per maand

Direct abonneren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.