Ga naar hoofdinhoud
Bouwfouten

Kozijn te groot!

Bij een renovatieproject  zijn compleet nieuwe gevels aangebracht. Deze gevelsparing is voorzien op een bepaalde maatvoering gezien de rollaag en hardstenen dorpel. De pui die geplaatst is heeft een andere maatvoering. Het project is nog niet opgeleverd, de metselaar mag het verder opknappen. Metselwerk uittanden, rollaag en dorpel verlengen en factuur meerwerk accorderen, klaar.

Bouwfout hersteld

Oktober 2018. Het project is inmiddels opgeleverd en het pand is in gebruik. De bouwfout is hersteld maar als je met een kritisch oog kijkt zie je nog kleurverschil, aangeheelde stenen iets schuin en waterslag is te kort.

Kozijn te groot bouwfout hersteld

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deze bouwfout werd ingestuurd door een lezer van Bouwwereld.nl. Heeft u ook een bouwfout? Zend hem hier in

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

9 reacties op “Kozijn te groot!

 • @Redactie; bedankt voor jullie bericht. Ik ben er recent langs geweest en het metselwerk is inmiddels uitgetand en weer gecorrigeerd. Maar het was nog niet gevoegd en ook was de waterslag nog niet correct. Nog even wachten op het eindresultaat dus.

 • Redactie Bouwwereld

  Beste Maarten, het is mogelijk om de foto in te zenden op dezelfde wijze als de eerste foto. Als je er dan bij vermeld dat het om een deze eerder geplaatste bouwfout gaat, dan kunnen wij de bouwfout eventueel updaten met de meest recente situatie.

 • @Leon; ik zal een foto maken zodra gereed, misschien dan ook zonder bouwhek etc. Of en hoe ik die hier kan plaatsen weet ik nog niet.

 • Leon

  Volgens mij krijg je die gevel nooit meer helemaal netjes, zoiets blijf je altijd zien. En die waterslag moet ik ook nog maar zien, die zit vast niet scheef omdat men wist dat er een tweede poging kwam. Het wekt allemaal niet veel vertrouwen in ieder geval…

 • @Leon; aangezien de waterslagdorpel nu toch al te kort is ga ik er zomaar vanuit dat er een nieuwe komt en eea. direct beter wordt aangebracht.

 • Als inzender van deze foto kan ik aanvullen met dat de gerenoveerde gevels een hele vooruitgang zijn tov. het oorspronkelijke gevelbeeld dus tot zover gaat het goed.
  Ik ga er ook vanuit dat het hersteld zal worden. Of inmiddels al is hersteld, deze foto is van 19-2 jl. Ik zal er weer eens langsgaan binnenkort. Is er een mogelijkheid om het eindresultaat hier ook te tonen?

 • Margaretha

  Als je hier je opleiding krijgt, eindig je met een proeve van onbekwaamheid!

 • Theo.R

  “Erbarme dich” klinkt het vaak in deze tijd vóór Pasen; dat geldt bij uitstek voor deze situatie. Duur “foutje”. Het geheel inclusief het bouwterrein doet het ergste vermoeden. Als ik me niet vergis spiegelt in het glas iets wat op een historische bebouwing lijkt. Je zou dit zootje tegenover je krijgen. Dat spiegelbeeld vervormt overigens stevig, dus ook het glas in dit drama zit vast niet lekker in de sponning. Misschien ook te groot net als de pui? Eigenlijk om je dood te lachen, behalve als je dit mag betalen!

 • Leon

  Mooie kans om die waterslag er even netjes in te leggen want daar zit zo op het oog wel een paar voegdiktes (= centimeters) verschil in links en rechts.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.