Ga naar hoofdinhoud
Bouwfouten

Gezakt

Constructief is er vast niets aan de hand, maar dan had je ook van tevoren kunnen bedenken dat de uitkragende vloer zou gaan zakken ten opzichte van de gemetselde zijden. Dan had de voeg beter kunnen aansluiten en was de geveldrager niet zo lelijk open gaan staan.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

3 reacties op “Gezakt

  • teunis

    Zou hier toch nader onderzoek naar doen!!

  • hans

    Zou wel meer foto’s willen zien om te kunnen zeggen wat hier aan de hand is. Het is ook niet normaal om een geveldrager door te laten steken voorbij een knipvoeg/dilatatie. Wel zie je een dat het metselwerk van de borstwering gezakt is ten opzichte van de muurdam. Concluderen dat hier constructief niets aan de hand is, is dus voorbarig. Het kan goed zijn dat de balkons met isokorven opgehangen zijn maar hoe is dan inderdaad de muurdam constructief gekoppeld aan het pand.

  • Theo.R

    Deze conclusie lijkt mij wat kort door de bocht. Zou de uitkragende vloer zakken dan zakken de “wangen” gegarandeerd mee. Die rusten mijns inziens ook op dragers die zijdelings tegen de uitkragende vloer zijn gemonteerd. Sterk stuk om die zijwangen constructief te verankeren in de aansluitende gevel. Volgens mij zakt de hier de drager van het frontale metselvlak in de uitkraging. Ziet inderdaad niet uit! Groningen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.