Ga naar hoofdinhoud

Glazen balustrade

Als valbeveiliging zullen de balustrades waarschijnlijk prima functioneren, maar de vervuiling tussen het glas en beton is door de beperkte ruimte ertussen niet fatsoenlijk te verwijderen. Het beeld dat daardoor ontstaat is zeker niet fraai.

Deze bouwfout werd ingestuurd door een lezer van Bouwwereld.nl. Heeft u ook een bouwfout? Zend hem hier in

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

5 reacties op “Glazen balustrade

 • Leon

  Ik sluit me aan bij Ernst, waarschijnlijk voldoet dit (nipt). Ik heb overigens het vermoeden dat de hekken hier in totaliteit hoger zijn dan 1,0 meter (wellicht 1,2 meter i.v.m. een kwetsbare doelgroep?). In combinatie met de bijzonder dikke betonplaat levert dat nogal een vertekend beeld op. Het is me overigens een raadsel waarom die dingen zo dik moeten zijn, helemaal rechts op tekening zie je ook al wel dat dat met de kozijnhoogtes niet lekker uitkomt. Wellicht heeft het allemaal een reden, maar je kijkt er merkwaardig op zo.

 • Ernst Kleeblatt

  Bij het meest rechtse balkon kun je met enige goede wil het aantal lagen metselwerk tellen. Hier zie ik 12 lagen tussen bovenzijde balkon en bovenzijde glazen balustrade. Bij een lagenmaat van 6,25 mm houdt dit een hoogte in van 750 mm. Voldoet dus aan Bouwbesluit.
  Neemt niet weg dat ik de uitvoering met weinig mogelijkheid om het glas en het beton schoon te houden knullig vind.

 • Gert

  Ontwerp- en bouwfout.

 • Redactie Bouwwereld

  Beste Wouter,

  Goed punt, hoewel de persoon die de foto heeft ingezonden daar niets over heeft gezegd. Het is ons niet duidelijk wanneer het gebouw is opgeleverd.

  Redactie Bouwwereld

 • Beste Bouwwereld,

  Er staat in jullie artikel dat de valbeveiliging prima functioneert maar dat is niet correct. Er mag immers geen overklauterbaarheid zijn tussen de 20 en 70cm. Deze balkons zijn niet alleen lelijk uitgevoerd maar ook nog eens onveilig.
  Als dit project na 2003 is opgeleveld voldoet het niet aan het bouwbesluit.

  Groeten,
  Wouter Hilhorst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.