Ga naar hoofdinhoud
Bouwfouten

Goed gemikt

Deze situatie werd aangetroffen in een nieuw bedrijfspand. Het is allemaal netjes afgewerkt, maar jammer dat er vooraf niet is nagedacht over waar de tussenwanden geplaatst moesten worden. Een klein stukje naar rechts en de wand had keurig aangesloten op de kolom.

Deze bouwfout werd ingestuurd door een lezer van Bouwwereld.nl. Heeft u ook een bouwfout? Zend hem hier in. 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

7 reacties op “Goed gemikt

 • Leon

  Ach ja, wel of geen bouwfout, het meest interessant blijft toch wel dat iedereen het denkt te weten terwijl we de achtergronden helemaal niet kennen. De suggestie die D.J. van de Velde wekt klinkt zeer aannemelijk, maar om dan te stellen dat het per definitie geen bouwfout is… Helaas lijden we in de bouwsector veelal aan het ‘dat-doen-altijd-zo-virus’. Vooral niet te veel nadenken, als er éénmaal iets is bedacht moet dat maar voor elke situatie gelden, zelfs als de omstandigheden er totaal niet of vragen (of zelfs iets anders verlangen). Maar ja, the show must go on ‘want dat doen we altijd zo!’

 • Rob

  @D.J. van de Velde

  Kunt u mij misschien vertellen bij welk bedrijf u werkt? Want dan weet ik in ieder geval dat ik daar nooit zaken mee wil doen.

  Het gemak waarmee u fouten bagatelliseert stoot mij tegen de borst.

 • LA

  Heb er nog wel eentje van een zonwering-draaistang waar de systeemwand mooi op uit is gekomen.

 • Als je ziet hoeveel reacties er waren op de lichtschakelaar half achter een scheidingswand (zie vorige “bouwfout”) dan ben ik benieuw wat er nu gaat komen! 😉

 • Jasper

  Ach kom nou, dit zet geen enkele architect bedoeld op tekening! Of de architect heeft (na het wellicht aanpassen van de indeling) geen goede controle gedaan, of de bouwer heeft op eigen/lokaal initiatief een muurtje geplaatst. In alle gevallen zou ik spreken van een bouwfout.

 • JP

  Professioneel houd ik me zijdelings bezig met bedrijfsmatig vastgoed. Helaas kom ik dit soort situaties vaak tegen. Maar de oorzaak ligt meestal niet bij de aannemer, noch bij de architect, maar bij de huurder die dit soort onzinnige oplossingen bedenkt om een paar schamele m² huur te besparen.

  Ik sluit me dan ook helemaal aan bij D.J. van de Velde. Ja, het is fout, maar waarschijnlijk voortgekomen uit een bewuste keuze van een huurder. Had hier gewoon niet in deze rubriek moeten staan, tenzij de architect dit zo bedacht heeft, of dat de aannemer op eigen initiatief de wand zo heeft geplaatst. Het blijkt niet uit de omschrijving.

 • Ik vind dit bepaald geen bouwfout. De inzender had eerst eens navraag moeten doen waarom het zo is voor het in de media brengen. We weten totaal geen achtergrond. Het zal wel een keus geweest zijn. Daarbij wat is er fout? Als het open is dan geluidsoverlast maar ook hier kan men voor kiezen om het wel/niet dicht te maken. Niet zo zeuren aub.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.