Ga naar hoofdinhoud
Bouwfouten

Goedkope fundering

Bij de uitbouw van deze woning is bezuinigd op wat je toch niet ziet: de fundering. Gewoon, door een oud ijzeren hek als wapening te gebruiken. Hoezo bekisting en houten piketten in de te storten randbalken? En van een vorstgrens heeft hier ook niemand gehoord.

DeHeeft u ook een bouwfout? Zend hem hier in.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

5 reacties op “Goedkope fundering

 • ron

  @leon, ik zie het meer als een fundering van een populaire lounchehoek /prieeltje oi.d. IEts wat nu in de mode is maar waarschijnlijk niet gebouwd wordt voor een termijn van 50 jaar o.i.d.

 • Leon

  @ron
  Ik snap je reactie niet helemaal. Het maakt toch niet uit of het een aan- of uitbouw is? Feit is dat dit geen deugdelijke fundering is. En ik ga er even van uit dat Maarten voldoende kennis heeft om wel te weten dat het hier niet om een prieeltje of duiventil o.i.d. gaat.
  Vergis je hierbij niet wat sommige particulieren/hobbyisten hierbij zelf denken te kunnen verzinnen. Wat voor ons heel gewoon is, is voor hen ondenkbaar (of andersom). Op tv en Youtube is het immers allemaal niet zo moeilijk…

 • ron

  @ maarten, was dit je enige foto. ik mis een overzichtfot . ik kan mij niet voorstellen dat dit namelijk een uitbouw betreft. (uitbouw is een aanbouw die bij de woning betrokken wordt.) ik heb eerder een idee dat dit een aanbouw betreft. meer type louncheplek o.id.

 • Leon

  @Maarten
  Ah, dus toch. Hij kwam me al bekend voor 🙂
  Wel circulair gedacht trouwens, met dat hekwerk. Of het ook ‘duurzaam’ is in de zin van lange levensduur, daar kan je wat vraagtekens bij plaatsen.

 • Zo dan, deze foto heb ik al heel wat jaren geleden ingestuurd, leuk om hem toch hier terug te zien. Geen idee hoe het eindresultaat is geworden en of het er überhaupt ooit is gekomen, de gemeente had ook wat vraagtekens bij dit bouwsel. Maar ja, vergunningvrij bouwend Nederland kunnen ze weinig aan tegenhouden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.