Ga naar hoofdinhoud

Groeiende vervuiling op gevelmetselwerk

Het ontbreken van een overstek met waterhol op de bovenzijde van het metselwerk zorgt voor lelijke vervuiling en mosgroei. Gezien de witte uitbloei vlak boven de loodslabbe t.p.v. het kozijn, lijkt de afwatering ook niet in orde te zijn. Om dit deugdelijk op te lossen zal de eigenaar flink de portemonnee moeten trekken.

Deze bouwfout werd ingestuurd door een lezer van Bouwwereld.nl. Heeft u ook een bouwfout? Zend hem hier in

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

3 reacties op “Groeiende vervuiling op gevelmetselwerk

 • W Hilhorst

  Volgens mij is het ontbreken van een uitstekende lekdorpel niet het hoofdprobleem hier. De onderste stenen zouden dan ook nog uitslag vertonen.
  Ik denk de kwaliteit van de steen het probleem is. En/of de afwatering van het terras erachter.
  Vaststaat in ieder geval dat metselwerk te vochtig wordt. Oorzaak kan niet alleen gelegen zijn in het ontbreken van een degelijke muurafdekker.

 • Robert

  Op een tekening of render van een 3-D model ziet zo’n gevel er leuk uit, zonder daktrim/waterslag. Maar dit is de realiteit. Hopelijk leren we hier weer van met zijn allen.

 • Theo.R

  Hebben we net de laatste hittegolf doorstaan en nu dit: iedereen die ook maar het kleinste aandeel heeft geleverd aan deze potentiële ruïne verdient de hel. Probleem: zelfs Lucifer stelt ondergrenzen en zal deze prutsers weigeren.

  De eigenaar kan met succes een zaak tegen de aannemer starten: dit gebrek veroorzaakt deels een vernietiging van het gebouw want dit feestje komt beslist op meerdere plekken van het gebouw voor. Het gebouw lijkt redelijk jong. Wanneer de aannemer ook nog een architect mee in de vernieling kan trekken zal hij dat beslist niet laten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *