Ga naar hoofdinhoud
Bouwfouten

Groene gevel

De onderste witte gevel wordt groen aan de bovenzijde. En dat precies op de plaats waar helemaal bovenaan de trapgevels beginnen. De tussenliggende rechte gevel geeft geen problemen. Kennelijk zit er ergens een detaillering waardoor er veel water door de spouw gaat lopen en er onderaan weer uitkomt. Jammer, vooral op dat wit.

 

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

7 reacties op “Groene gevel

 • Gerard

  Komt de groene aanslag niet via de hoge goot terecht op de betonnen waterslag, deze lijkt namelijk ook besmet te zijn. Goten zijn in boomrijke omgevingen vaak onderhevig aan mosgroei, water wat daarop komt wordt ook groen en valt, waardoor hetgeen eronder groen wordt. Even de goot schoonmaken en de gevel schoonmaken en je bent weer even verlost.

 • Harry

  Als ik van boven naar beneden de gevel bekijk zie ik een zinken gevel afdekking. het regenwater dat daarop terecht komt, wordt zoveel mogelijk afgeleid door de schuin geplaatste strip. Deels zal het regenwater er langs heen stromen. De groene aanslag blijft doordat, zoals ook al is gezegd, het zich aan de noord- of oostzijde bevind. Daar is ook een minder krachtige zon om de groene aanslag weg te branden.

 • Theo.R

  Nu er grotere foto’s worden getoond verplicht mijn eerdere commentaar tot een reactie: Deze vorm van lekstrepen/vervuiling zie je vaker op gevels die op het noorden en/of oosten georiënteerd zijn. De vervuiling op de gevels spoelt maar af en toe weg bij de sporadische regenbelasting. Vooral vaak onder glasvlakken te zien, dat spoelt het gemakkelijkst af tenzij de bewoners de zeemlap regelmatig gebruiken. In het algemeen treden er ook vervuilde lekstrepen op wanneer boven elkaar gelegen gevelvlakken verschillend van materiaal en dus ook oppervlaktestructuur zijn. Op regenzijden spoelt vervuiling vaker weg zonder noemenswaardige gevolgen maar op de niet-regenzijden spoelt het weinige vervuilde regenwater trager weg met alle gevolgen (vuilstrepen) van dien. Slechte detailleringen verhogen vervolgens de feestvreugde. Bij het onderhavige gebouw is het middendeel quasi beschut door de gootconstructie waardoor hier de vuilstrepen zich meer in het rechter- en linkergeveldeel manifesteren. Wie kent de oriëntatie van het onderhavige gebouw?

 • Nico

  heeft volgens mij niks te maken met het vocht in de spouw. Heeft meer te maken dat regenwater (incl. vuil) langs de gevel loopt en op de gevelband terechtkomt. Dit is een normaal gebrek wat vaak voorkomt omdat de gevelband iets uitsteekt t.o.v. het gevelvlak.

 • Janus

  volgens mij gewoon kwestie van geen aflopende waterslag.

 • Theo.R

  De tekst overigens ook!

 • rb

  Duidelijke foto ook…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.