Ga naar hoofdinhoud

Groot rooster

Dit lijkt een keurige oplossing voor een groot ventilatierooster. Totdat je vanaf maaiveld kijkt en constateert dat het bovenste deel gewoon dicht is. Het rooster had dus kennelijk ook wel de helft kleiner gekund.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

8 reacties op “Groot rooster

 • Theo

  Ongeacht waar dit rooster voor dient, de keuze duidt op totale desinteresse van degene die daarvoor verantwoordelijk is. Het mag zeker weer niets kosten. Een dergelijk rooster behoort IN het vlak van het metselwerk te liggen. Kijk eens bij de firma Trox, roostertype NL, met slank kader. Alle maten mogelijk, voorzijde IN het vlak van het metselwerk in dezelfde kleur. Misschien nog een mini-lekdorpeltje? Gelikte oplossing. Er bestaan vast meer merken vanwege mogelijk een typische functie van het rooster. Gewoon een beetje moeite doen en niet het eerste de beste rooster via Google kiezen! Of iets meer van je vak weten?

 • Wesley

  hahaha dit is toch duidelijk een brievenbus
  Barend heeft gelijk. Pannekoeken

 • Kees

  Wat is een brievenbus pannenkoek? Of schiet mijn “bouwkennis” hier te kort?
  Het voegwerk is ook niet alles.

 • Barend Biesheuvel

  Het is een brievenbus pannekoek!

 • BJ

  misschien is dit wel de juiste uitvoering voor zo’n rooster?
  zie http://www.gavo.net/beeldenbank/Media/producten/beelden/grootste/sg01.jpg (geen reclame, puur ter illustratie)

 • xonegon

  Er zitten verbindingshoekstukken in de hoeken die dit kleine en ook de grotere kaders samenhouden. Dit is waarschijnlijk de kleinst mogelijke maat waarmee deze verbindingshoekstukken elkaar niet overlappen. Anders moet je ook steeds rekening houden dat dit soort kader een modulair systeem is die bestaat uit een aantal profielen, het is best mogelijk dat de gevraagde maat net in de zone valt die deze combinatie vereist.
  Dus, dit is geen bouwfout.

 • Jaap van den Bosch

  Je weet verder dus niets over dit project, hoe kun je dan oordelen dat dit rooster te groot is?
  Dit zou wel eens heel goed zo’n overdruk rooster kunnen zijn waarbij de lamellen apart c.q automatisch naar behoefte geopend worden, heb ze in het verleden wel toegepast en zagen er soortgelijk uit, maar of dat wel of niet zo is of onderzocht is, daar lees je niets over, bewust niet? want dan had de plaatser geen artikel, of de kennis dat dit mogelijk zo’n overdruk rooster kon zijn is totaal niet aanwezig?

 • Leon

  Lijkt mij (wederom) geen bouwfout. Waarom?
  1) Het rooster is gewoon niet mooi, liever maak je deze niet. Blijkbaar is deze wel benodigd, kan. Is een lager/kleiner rooster per definitie veel mooier? Ik denk het niet, het blijft hoe dan ook een storende factor in je gevel.
  2) Het rooster past nu precies in twee lagen metselwerk. Had men het rooster verkleind dan had het waarschijnlijk niet in één laag gepast. Gevolg is dan het nodige hak- en zaagwerk. Met waarschijnlijk een foto op deze site met de klacht dat er niet over het formaat van het rooster is nagedacht. Dus zeg het maar…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.