Ga naar hoofdinhoud

Heel veel afvoeren

Deze foto werd gemaakt op een bouwplaats in België. Aan het huis zitten  wel erg veel afvoeren en ook nog in verschillende materialen. Er is niet goed nagedacht over hoe het hemelwater moet worden afgevoerd. Beter was geweest om de goot over de gehele lengte door te laten lopen, of alle afvoeren meteen naar binnen af te leiden. Het is vaak zo dat op de bestektekeningen de afvoeren niet zijn getekend, terwijl dit toch beeldbepalende elementen zijn aan de gevel.

Deze bouwfout werd ingestuurd door een lezer van Bouwwereld.nl. Heeft u ook een bouwfout? Zend hem hier in

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

3 reacties op “Heel veel afvoeren

  • TheoR

    Vertekend beeld of niet; een lachwekkende situatie. De architect kon niet kiezen of werd gemangeld door lokale bestemmingsplan-eisen. Zoiets kan je bijvoorbeeld in Brugge overkomen. De stad verliest haar UNESCO-erfgoedstatus als er ook maar één eigentijds gebouw in het centrum verrijst. Belgen zijn verder overigens heel aardig.

  • Er is duidelijk een keuze gemaakt om iedere woning (iedere eigenaar?) een eigen afvoer te geven. Daar is best wat voor te zeggen. Lijkt mij alles behalve een bouwfout. Bovendien lijkt mij het beeld vertekend. Door het gebruik van een lang objectief lijkt de gevel korter dan deze in werkelijkheid waarschijnlijk is.

  • Leon

    Blijkbaar is dit een bewuste keuze geweest, of het mooi is daar kan je over discussiëren. Maar dat is hoe dan ook nog altijd wat anders dan een bouwfout, hooguit een dom ontwerp. En dat bestektekeningen geen hemelwaterafvoeren bevatten heb ik nog nooit meegemaakt. Wellicht is het voor de inzender aan te raden om eens met partijen in zee te gaan die wel weten wat ze doen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *