Ga naar hoofdinhoud

Hemelwater

Zoals in moderne tijden gebruikelijk stroomt het hemelwater van dit gebouw rechtstreeks over straat. De hwa’s zijn binnendoor gehaald om de gevel niet te ontsieren. De lompe uitloop doet al die moeite echter behoorlijk teniet.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

5 reacties op “Hemelwater

 • HornbachHenkie

  In principe niks verkeerd, maar een HWA die strak tegen een trottoirband zit vind ik wel een beetje knullig…

 • Geheel Arnhem (Schuytgraaf) is op deze wijze uitgevoerd.Is een verplichting van de gemeent Arnhem om bovengronds af te wateren.
  Hemelwater word geleid naar Wadi’s en/of geinfiltreerd in de bodem.

 • Hans

  Waar zijn de tijden gebleven dat we met een emmertje zeep naar de auto liepen als het regende… dit is de oplossing om de straat schoon te vegen!!!

 • Leon

  @RvdB
  Vergis je niet. Er zijn genoeg gemeenten die je verplichten om het hemelwater bovengronds op het gemeenteterrein te lozen. Dit wat komt via molgoten of straatkolken vanzelf in de daarvoor bestemde plek, bijvoorbeeld in een wadi.

 • Rvdb

  Het is niet gebruikelijk dat hemelwater over de straat geloosd wordt. Sterker, doordat er steeds meer bestrating wordt toegepast infiltreert er steeds minder water en kunnen de gemalen het hemelwater niet verwerken. Daarom moet er steeds vaker geloosd worden op wadi’s of geïnfiltreerd op eigen terrein. Ik geloof niet dat ik afgelopen 5 jaar een woning heb gebouwd die niet aangesloten zat op het riool/wadi/infiltratie systeem.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *