Ga naar hoofdinhoud

Hemelwater

Dit gevelelement is uitgevoerd met een vensterbankachtige bak waarin het hemelwater wordt opgevangen. Met in het midden één minuscuul afwateringsgaatje. Vervuiling is nu al zichtbaar. Hoe zal dat over pakweg een jaar zijn?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

7 reacties op “Hemelwater

 • Mulder

  Oke….en dan nu weer de echte bouwfouten. Of worden die tegenwoordig niet meer gemaakt?

 • Dit is duidelijk een vensterbank voor plantenbakken gevuld met
  de bekende geranium.
  Over smaak valt niet te twisten.
  Echt fout kan dit niet zijn, wie slim is kan anders denken.

 • Krius

  ik ben het niet vaak met de schrijver eens maar in dit geval juist wel…
  afwatering, als het kan gelijk van de gevel afvoeren en niet zoals nu in een opvangbak.. dit wordt een gigavuil opvangbak voor de ramen waar je van binnenuit regelmatig op kijkt… en vernieuwen om te vernieuwen wil niet zeggen dat het beter wordt dan de oude bestaande oplossingen…

 • Kees

  Jammer dat de aluminium beglazingsprofielen in kleur meegeschilderd zijn. Dit blank alum. kan een onverwacht aardig effect hebben in het gevelbeeld.Wat de vervuiling betreft? hangt er van af welke eisen de gebruiker hieraan stelt.

 • Inderdaad, dat is een kwestie van bijhouden. Ik zie hier niet direct een bouwfout in. Het is een voor Nederlandse begrippen afwijkend detail, dat is toe te juichen. Het wordt hoog tijd dat we in de bouw eens wat meer openstaan voor nieuwe ideeën en innovaties. Traditioneel en degelijk is mooi, maar je kan ook eens op een nieuwe manier tegen de materie aankijken en dat is in de bouwwereld vaak ver te zoeken.

 • JP

  De vensterbank lijkt mij van een betonachtig materiaal, 1x per 3 maanden een spons er overheen halen zal niet echt succesvol zijn. Op den duur zal het effect zijn dat je de spons over de hele vensterbank uit smeert in plaats van dat de vensterbank schoon wordt. Wellicht een idee om op den duur de vensterbank te coaten zodat het oppervlak gladder wordt en wel te reinigen is. Als het afwateringsgaatje is, wat ik denk dat het is op de foto, zal het regenwater op den duur alsnog langs het versierde gevelblad gaan lopen en daar ook fraaie lekstrepen achter laten.

 • Toezichthouder

  Is dat geen kwestie van af en toe je ramen wassen en dan gelijk de vensterbank afdoen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.