Ga naar hoofdinhoud

Hoek

De twee gevels maken een niet-haakse hoek. De twee geveldragers zijn los van elkaar gehouden. Vervolgens is er een verstek gemaakt in het metselwerk, waarbij op de onderste laag twee kleine stukken steen geen enkele ondersteuning hebben. En dat ook nog met een dilatatie op de hoek. Maar kennelijk is het toch zo zorgvuldig uitgevoerd dat het nog steeds hangt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

8 reacties op “Hoek

 • JP

  En wat te denken van de dichting tegen ongedierte … ? Als ik het zo bekijk zijn de openingen groter dan 10 mm …

 • Oppietoppie

  @Leon
  Best bizar dat er dan al een fout wordt gemaakt met een geveldrager… Meestal denken de leveranciers na, of je moet zo eigenwijs willen zijn om het wiel opnieuw uit te vinden. Ik wil niet weten hoe andere “hoekaansluitingen” zijn uitgevoerd.

 • Leon

  @Theo
  Kritisch blijven hè 😉

  @Oppietoppie
  Denk dat daar inderdaad de kern van het probleem zit. Op de detailtekening zag het er vast prima uit, van beide gevels. Maar toen kwamen beide details bij elkaar…

 • TheoR

  Beste Leon; ik voel mij zeer vereerd met je compliment. Misschien had ik een balorig moment tussen het Karnavalsgeweld door of voel ik mij gekweld door wat steeds als “bouwfout” wordt gepresenteerd. Ik zal het niet meer doen!

 • Leon

  @TheoR
  Wat is dit nou Theo? Deze reactie valt me toch wat van je tegen. Als één van de weinige echte criticasters op deze site heb je hier niks op aan te merken? Aandacht aan besteed? Kom nou. Die metselaar kun je niks verwijten, die heeft z’n best gedaan (je kunt hooguit stellen dat hij op die hoek met een strek had moeten beginnen). Maar de rest… Wat een puinhoop zeg. Gezien het straatnaambordje is dit ook nog op ooghoogte, elke passant kijkt dus zo die spouw in.

 • Oppietoppie

  Dit is een duidelijk voorbeeld van een 2D denker die niet het 3-dimensionaal vermogen heeft om de knelpunten in verschillende richtingen voor te zijn…

 • TheoR

  Je hoeft het niet met alle gekozen oplossingen eens te zijn. Notoire azijnpissers vinden altijd wel wat. Belangrijkste conclusie is dat bedenkers en bouwers aandacht hebben besteed aan hun klus. Helaas zie je vaak anders!

 • Lucas

  Als ik die waterslag daarboven zie wordt ik ook niet zo gelukkig…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *