Ga naar hoofdinhoud
Bouwfouten

Hoogteverschil

Deze twee betonplaten zijn verschillend opgelegd doordat de plaat rechts om de hoek doorloopt. Het leidt tot nogal wat zakkingsverschillen. De bevestiging van de balluster over twee platen vereiste dan ook de nodige vulplaatjes.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

7 reacties op “Hoogteverschil

 • Janus

  de rechter plaat helt naar mijn idee iets naar beneden gezien de duidelijke naad in het midden. daar deze naad bij het metselwerk aansluit.

 • Leon

  @Theo.R
  Ik dacht eerst hetzelfde, maar als je goed kijkt dan is het gewoon een doorgaande spouwmuur. Wat hier ook niet helpt is het feit dat je links op een spiegelend vlak kijkt (colorbel o.i.d).

  Zoals ik het zie is galerijplaat links op foto niet juist gesteld (of wellicht bedacht op naderhand doorzakken). Normaliter valt dat niet op, maar het overhoekse element zal over de lengte wel gewoon waterpas liggen neem ik aan.

 • Theo.R

  Met de nodige voorzichtigheid opper ik het volgende: zou het kunnen dat de gemetselde “wang” op de galerijplaat rechts uitkraagt vóór het metselwerk onder de galerijplaat? Als dit klopt, dan is een doorbuiging mogelijk en dus de ongelijke aansluiting verklaard. Misschien is het gezichtsbedrog maar de steendikte boven de plaat lijkt groter dan die onder de plaat en daarop baseer ik mijn vermoeden. Een tweede foto vanuit vanuit een andere positie zou ongetwijfeld helderheid bieden.

 • Teunis

  k heb niet het idee dat die paal ook maar iets met stutten te maken heeft. De feestverlichting is daar aan opgehangen 😉

 • D.J

  @ “toezichthouder” had je in deze situatie van commentaar onthouden. Je etaleert je “vakmanschap” op bedenkelijke wijze. Het hoekelement mag op een doorstekende lengte van ruim 30 cm als star worden aangemerkt. Er van uitgaande dat de constructieve kant juist is berekend zal het linker element omreden van constructieve vervorming nog in geringe mate bijtrekken wanneer de ondersteuning wordt weggehaald. Een check door de constructeur is verstandig. Wanneer het constructief juist is uitgevoerd kan het esthetisch relatief eenvoudig worden aangepast.

 • Toezichthouder

  Ik denk dat die houten paal het linkergedeelte omhoog duwt….:)

 • Teunis

  Bizar dat dit zo opgeleverd wordt(of moet de eindoplevering nog plaatsvinden?)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.