Ga naar hoofdinhoud
Bouwfouten

Horizontale dilatatie

Boven deze sierlijke latei is een horizontale dilatatie aangebracht, met daarin een geveldrager voor het bovenliggende metselwerk. Kennelijk mag dat gezien worden. De dilatatie tekent zich echter wel erg duidelijk af. Dat kan wel fraaier.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

3 reacties op “Horizontale dilatatie

 • Theo.R

  Zou het kunnen dat de beton-latei terug ligt ten opzichte van het bovenliggende metselwerk en nadien bekleed met hetzelfde type natuursteen en dan ín het vlak van het metselwerk? Dan moet de aansluitende voeg alleen nog worden afgewerkt? Vraag mijzelf dan tegelijkertijd wel af hoe het zit met de indekking boven de latei/onder het metselwerk naar het binnenspouwblad: niet naar buiten door gelegd? Waar blijft het lekwater? Hoop overigens wel dat de luifel een gereguleerde afwatering heeft! Wat hier verder opvalt is een allegaartje van puien/kozijnen: entree links in hout, dubbele entree midden waarvan de bovendorpels verdwijnen in de natuurstenen bekleding, kozijn rechts in een detaillering/maatvoering waarvan de bovendorpel niet dan weer verdwijnt, lekdorpels/afdekprofiel onder raamkozijn boven en naastgelegen balustrade wijken nadrukkelijk van elkaar af. Een beetje meer regie en gevoel voor detail zou het allemaal wat mooier maken.

 • T

  Misschien een hele stomme vraag, maar waarvoor is een geveldrager nodig net boven een latei? Ik neem aan dat de latei toch juist de functie heeft om
  de krachten over de gevelopening naar beneden de verplaatsen om
  het zo maar te zeggen…

 • rb

  Zo te zien is dit pand nog in aanbouw en zijn de voegen niet afgewerkt. Ik ben benieuwd hoe dit eruit ziet nadat de dilatatievoeg is afgekit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.