Ga naar hoofdinhoud
Bouwfouten

Isoleren anno 2022

De spouwisolatie moet plaatsmaken voor een standleiding. Wat dit betekent voor het energieverlies is de vraag, maar deze oplossing verdient zeker niet de schoonheidsprijs.

Deze bouwfout werd ingestuurd door een lezer van Bouwwereld.nl. Heeft u ook een bouwfout? Zend hem hier in.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

3 reacties op “Isoleren anno 2022

 • Leon

  @Menno
  Jij hebt deze foto ingezonden? Of zijn het aannames die je hier (nogal stellig) neerzet? Gezien de diameter lijkt het mij namelijk aannemelijker dat het hier om de standleiding van het vuilwaterriool gaat.
  Ben het met je eens dat dit niet kan zo, maar ik vind het wat te simpel om dan maar meteen te wijzen naar een architect/ontwerper die geen hwa in het zicht zou willen…

 • Menno

  Dit is een ontwerpfout veroorzaakt door esthetische ontwerpers zonder bouwkundige kennis die absoluut geen hwa in het zicht wensen te zien. Helaas komt dit tegenwoordig maar al te vaak voor. De goedkoopste oplossing is de buis dan in de spouw te stoppen. dat kan makkelijk want die is al lekker groot door het dikke isolatiepakket.
  Aannemer en loodgieter ga niet mee in deze gekkigheid want het verstoort de tegenwoordige hoge isolatie van de spouw met kans op condensatie op de pijp en daar door vocht op het binnenspouwblad. En de ellende is helemaal niet te overzien als er problemen komen als lekkage of verstopping. Dat ontdek je te laat en dan moet de hele gevel open gehakt worden.

 • ron

  geen schoonheidsprijs? Dit redactie; is nu een bouwfout en niet een uit de klus, beun of hobbyhoek.

  Ga zo door.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.