Ga naar hoofdinhoud
Bouwfouten

Isolerend

Sommige bouwers worden er niet warm of koud van. Kopers waarschijnlijk wel als ze zouden weten wat voor puinhoop het is in de spouw. En van de gasrekening zullen ze vast ook niet vrolijk worden. Alhoewel de bouwer dat waarschijnlijk zal betwisten.

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

9 reacties op “Isolerend

 • HornbachHenkie

  Ziet er uit als iemand die jaren met steenwol gewerkt heeft…

 • pkuperus

  Misschien is dit wel door “Jacobse en van Es isolatiewerken” gedaan? (Dus voor een habbekrats).

 • Jaap van den Bosch

  Hoe komt, of hoe kan zo iets zo tot stand komen, en dat is als je de bouw echt kent niet zo moeilijk om te ontleden.
  De onderaannemer metselwerken heeft een prijs ingediend voor alleen metselwerk en niet voor isoleren, want dat was de vraag niet, en daar moet dan gezien de huidige situatie nog wat van die prijs af want er zijn meer kapers op de kust, en als er dan nog wat vanaf is, zegt de hoofdaannemer, nou o.k. jij mag het maken, maar tussen haakjes, je moet dan ook nog wel effen die isolatieplaten in de spouw stoppen, dat hoort er dan nog wel bij, ja?
  Tja, denkt die onderaannemer ik kan nou wel stik maar zeggen, maar dan ben ik het werk kwijt, dus zegt tegen zijn metselaars jongens we hebben het werk, maar dauw er wel effies die isolatieplaten in, want dat moeten wij nu ook doen, hoe moet dat dan, dat hebben we nog nooit gedaan zegt metselaar Kees, oh joh, gewoon er indauwen een anker er door prikken en klaar is het, en gauw dicht metselen, we hebben maar een krappe prijs jongens, ja baas doen we wel effe.
  Nou zegt de uitvoerder tegen de metselaarsbaas, je maakt er ook wel een zootje van met die isolatie, ja, joh, die jongens moeten het nog leren, maar het gaat steeds beter hoor, ze krijgen het nu door, en ja, niet teveel zeiken, je weet ik heb ook maar een krap prijssie, hum zegt de uitvoerder, nou we zullen zien hoe het verder gaat.

 • Krius

  Broddelwerk, mag nooit worden goedgekeurd door wie dan ook (incl. diegene die dit gemaakt heeft).

 • Dit is inderdaad niet hoe Isover materialen verwerkt dienen te worden. Jammer, want zo gaat de werking van isolatie verloren.

  De juiste verwerkingsvoorschriften zijn te vinden via http://www.isover.nl/producten/algemene-bouw/spouwmuren/mupan-plus/.

 • eddy de ruyter

  Ik sta niet versteld van deze foto, omdat dit zeker geen uitzondering is. De kennis van de bouwfysica in de bouw ligt helaas op een laag pitje, terwijl dat steeds belangrijker wordt.

  Het zou verplicht moeten worden dat bij de oplevering van een bouwwerk een thermografisch rapport verlangd wordt. Uiteraard kan dit onderzoek uitsluitend plaatsvinden in de winter, dus altijd onder voorbehoud van deze rapportage opleveren en een termijn vasthouden.

 • pkuperus

  Oei! Wat een broddelwerk. Had de metselaar soms haast? Het lijkt wel vrijdagmiddag werk. Ik kan me niet voorstellen dat een uitvoerder dit goed zou keuren. Dit moet overnieuw gedaan worden, net zolang tot het goed is.

 • Leon

  Bekijk het positief, deze constructie zorgt voor een extra luchtspouw en isoleert dus veel beter 😉

 • Als de bouw gesloten is, dan zien we er niks meer van…….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.