Ga naar hoofdinhoud

Kanaalplaatvloer

Hoe verzwak je een kanaalplaatvloer met een overspanning van 8 meter? Gewoon met een kunststofleiding door de wapening heen. 10 cm naar rechts of links had een paar uur werk gescheeld!

Deze bouwfout werd ingestuurd door een lezer van Bouwwereld.nl

Stem nu hier op uw favoriete bouwfout en win een iPod Nano!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

3 reacties op “Kanaalplaatvloer

 • Dit is een sparing af fabriek, kijk naar de randen.(cement verkleuringen)
  ihw aangebracht gaat doormiddel van een kolomboor of met de boor en breekhamer, met de breekhamer krijg je breuk schilfers aan de onderzijde, die zie ik hier niet.
  Er is voldoende marge in wapening om 1 rib te onderbreken.

 • pkuperus

  Dat gat had wel 3 keer kleiner gekund en de leiding had makkelijk tussen de dammetjes gepast. Zo te zien is deze plaat ook vrij zwaar gewapend, met 4 strengen aan de onderzijde. Let wel dit is voorgespannen beton en het doorsnijden van strengen is vragen om betonrot over vele jaren (het roest nu al lekker). Ik denk niet dat deze sparing door de fabrikant goed gekeurd is. Bovendien is het gat gewoon veel te groot. Erg brandveilig is dat gat ook niet. Nu moet dat gat extra afgedicht worden. Wat mij betreft komt deze bouwfout in aanmerking voor de bouwfout verkiezingen.

 • John

  Dan zit de afvoer aan de bovenkant natuurlijk ook meer naar rechts of links… vrij lelijk als daar weer iets van afwerking uit het midden staat.

  Maar, van de meeste vloeren kan je wel een streng doorhalen, dit staat zelfs op de werktekeningen. Juist voor het plaatsen van afvoeren en kanalen.

  Ik vraag me meer af waarom dit gat zo groot is? Waarschijnlijk voor de betonschaar of de slijper?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *