Ga naar hoofdinhoud

Kieren in isolatie

Bouwfout kieren

Minerale wol is zacht en daardoor goed tegen elkaar aan te brengen. Maar dan moet je dat wel doen. Zulke open naden tussen de platen doen behoorlijk afbreuk aan de isolatiewaarde en dat is nergens voor nodig.

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

10 reacties op “Kieren in isolatie

 • TheoR

  Beste Leon, los van mijn eerdere commentaar wil ik je opmerking graag aanvullen: zoals reeds in veel situaties, en dus ook de bouw, ontbreekt het structureel aan toezicht en/of handhaving. In vrijwel alle situaties door bezuinigingen met daaraan gekoppeld de volstrekt stupide veronderstelling dat er met een “dichtgetimmerd” bestek en door zelfregulatie een goed resultaat wordt bereikt. En dat uitgerekend in Nederland. Overal en altijd voor een dubbeltje op de eerste rang. Men zal het nooit leren!

 • Leon

  @B. Visser
  Inderdaad een klassieke truc: snel dichtmetselen of een plafond er onder en geen haan die er naar kraait. Is een mooie oplossing voor tegenwoordig: de thermografische camera. Zo slim als een aannemer zich voelt wanneer hij de boel ‘wegmoffelt’, zo dom zal hij zich voelen als hij de boel weer open kan breken.

 • TheoR

  Op de foto lijkt het een zootje. Dat doet het ergste vermoeden, maar niet eerder dan dat ook de bevestigingsmiddelen zijn aangebracht. Alle commentaar of ophef vooraf is dan misschien overbodig!

 • B.Visser

  komt helaas maar al te vaak voor! Ff purren is dan noodoplossing, maar wat al dat ‘noodverband’ niet bij de hand is? Gewoon de plafondplaten er tegen aan, niemand die het ziet…
  Wat ook niemand ziet is natte steen- of glaswol erin, proppen v.d. isolatie (was ook vaak de stomme term: prop de isolatie tussen de balken). Deels waarschijnlijk door onvoldoende weten hoe isolatie werkt en niét werkt, door, haast, door niet verantwoordelijk voelen en deels door onbekwame *goedkope?!) mensen inhuren!
  En gegarandeerd oorzaak van lang ergernis en ellende…

 • Robert

  Triest!!!

  Deze onderaannemer direct van het werk af en nooit weer inhuren. Als je zo met je eigen werk omgaat…..

 • daniel

  Wellicht is er voor B keus gekozen omdat dat nog net iets goedkoper is. Het resultaat is één grote koudebrug ellende. Veel extra werk met afpurren en dan maar hopen dat dit afdoende is om vochtproblemen binnen te voorkomen.

 • louis Hiddes

  Wij hadden toch gewoon mogen verwachten dat dit goed gaat – niet puren – aandacht voor je werk – maar ook toezichthouders en dat is niet alleen een opzichter – er is toch ook iemand die deze heer betaald – niet presteren geen geld.

 • Piet

  Ja , het wondermiddel in de bouw , pur, net als kit ,nee heren goed aansluiten die isolatie ,en als het niet anders kan misschien pur,er wordt te gemakkelijk naar de pur spuit gepakt .

 • Henk

  Gewoon even afpurren 😉

 • rb

  Ik mis de bevestiging?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *