Ga naar hoofdinhoud

Kit in overvloed

Het nieuwe station in Arnhem is één van de sleutellocaties van ProRail en ondergaat al een tijdje een transformatie. In de perrontunnel en rond de perronopgangen van uit de tunnel (trap-/liftgaten) zijn prefab betonnen elementen bevestigd (aan een gestorte constructie). De speling daartussen wordt opgevuld met kit. Door de geringe breedte van de elementen ontstaat er een mooi lijnenspel, maar de strekkende meters kit zijn enorm! Daar komt dan ook nog eens bij dat de geprefabriceerde elementen niet altijd passen. Tja, dan maar iets meer kit er in! Gevolg: aan de rechterkant van het ‘scheve’ vlak een 5 cm brede kitvoeg.

Deze bouwfout werd ingestuurd door een lezer van Bouwwereld.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

7 reacties op “Kit in overvloed

 • Inzender

  Ze hebben inmiddels de fout hersteld, maar de hoeveelheid kit die ze in dit ontwerp hebben gebruikt blijft voor mij een doorn in het oog. Zeer milieubelastend!

 • Krius

  Het anti-skeeters park wordt hierbij geopend. dit park is onstaan naar aanleiding van de hoeveelheid skeeters die het station altijd onveilig maken dus pakken we ze nu terug door lekker alles schots en scheef te plaatsen zodat er zelf voor skeeters begrippen er te onveilige situaties ontstaan.

 • Hans van der Linden

  dit is gewoon knoei werk. af laten breken!!

 • Edwin

  Tja en om voor iedere afwijking een aanpassing in de betonmal te laten maken zal wel weer te duur zijn geweest, dus dan maar zo. Het functioneerd toch…

 • Alex noort

  Ouderwets knoeiwerk.

 • ed

  als ge het niet mir wit , pur of kit.

  is het dan nog klote kunstof schroten 😉

 • Simon

  Het betonwerk op het station is inderdaad één groot drama. Er is amper één element die netjes op z’n plaats zit. Overal verspringingen slordige naden tussen de elementen. Een doorn in het oog.
  Je zou het hele betonwerk op het station als bouwfout kunnen inzenden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *