Ga naar hoofdinhoud

Klassiek

Een woning met een vrij klassiek uiterlijk. En een klassieke fout. De onderste panlat is niet aangepast en dus gaan de onderste pannen dompen. En dat is in een gevelpan toch direct zichtbaar. Behalve natuurlijk voor de dakdekker, die het wel goed vond zo.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

7 reacties op “Klassiek

 • Klassieke fout van te lage onderste panlat
  (dikte van ontbrekende pan moet bijgeteld worden)

  De opmerkingen om boeidelen van garantieplex o.d. koud tegen elkaar te zetten is onzin. 10 mm. stuiknaad is noodzakelijk. Uiteindelijk zal de schilder er toch tussen moeten komen toch?

 • Leon

  Even samengevat: de aannemer wil buitentimmerwerk alleen uitvoeren met naden (want garantie zegt dat dat moet). De rest van Nederland wil een naadloze uitvoering (want die naden zien er gewoon niet uit).

  Volgens mij is er dan maar één conclusie te trekken: buitentimmerwerk moet je gewoon niet uitvoeren in multiplex. Dat zetwerk of rockpanel o.i.d. gezien het onderhoud sowieso al een betere keuze waren is al niets nieuws, maar die stelling wordt bij deze dus nogmaals bevestigd.

 • seb

  Gewoon verstekzagen die boeiboorden ja, insmeren met sealer (3x) en tijdens de montage altijd een pot menie bij de hand (evt zelfs nog een randje kit)
  Goed laten drogen en dan door een vakman latenschilderen (dus zelf doen) en je hebt een schitterend boeiboord, en niet zoals nu zoals het op de garantieregeling staat beschreven.
  Enneh garantie op multiplex. Vroeger waren boeiboorden van (massief vuren)hout, geen garantie en goed onderhouden zit het nu na 70 jaar nog steeds netjes in jaren 30 wijken.
  Gevaar van 30 jaar garantie is dat mensen denken dat ze er 30 jaar niet naar hoeven te kijken.

 • rb

  Verstek in de boeiboorden??
  Jullie hoeven zeker geen garantie te geven op de garantie multiplex??

  Is aangebracht zoals het hoort, stuiknaden 8mm open.

 • Een tweede panlat op de eerste bij de onderste dakpan is veel makkelijker te bevestigen. Ook dan is het probleem van een gedompte pan verholpen. Prachtige pannen overigens. Maar kijk eens naar de stoot- en lintvoegen. En het verstek in de boeiborden? Zelfbouwer?

 • Fred

  Niet de dak dekker, maar de timmerman……
  Die had de panlat moeten draaien.
  Maar tegenwoordig zitten er ook geen verstekken meer aan de boei boorden zo te zien.
  Ach, je zult het maar mooi vinden…..

 • S. vd Horst

  Een klassieker!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *