Ga naar hoofdinhoud
Bouwfouten

Krimpvrije mortel

Bij het aanbrengen van een stalen ligger wordt de ruimte tussen het metselwerk en stalen balk ondersabeld met houten balkjes en wiggen. De balklaag steunt niet op de stalen ligger.

Deze bouwfout werd ingestuurd door een lezer van Bouwwereld.nl

Deze bouwfout is genomineerd in de bouwfoutencompetitie 2013. Bekijk alle nominaties »

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

11 reacties op “Krimpvrije mortel

 • De stalen bint (vloerdrager) met uitstekende bout op het einde wordt bij goede boutverbinding gedragen door vertikaal staande staander. Stenen=mestelwerk zegt wat boven en onder is. De tekst naast de foto is ook verwarrend. Ruimte tussen stalen ligger en draagmuur hoeft niet gevuld.Stalen ligger steunt op stalen staander. Zo ontstaat ook een niet dragende muur die voor de bewoner belangrijk kan zijn.

 • Donald Pranger

  Zou een Poolse aannemer geweest kunnen zijn!!

 • Jan

  hier zien we een stalen balk die is aangebracht met als functie het metselwerk te dragen van een achtergevel, maar in werkelijkheid wordt het metselwerk ondersteund niet door de stalen balk maar door de houten klossen en wiggen
  Dus wat is de functie van deze stalen balk ????

 • Kees

  Ik onderschrijf de opmerkingen van @Leon en @W.V.

 • Zo te zien verdienen de opleggingen op de stalen balk geen schoonheidsprijs,ze liggen maar een paar cm op het staal, De wiggen ondersteunen slechts een raveelbalkje welke 1 plankhoekje op hoogte houdt.Het is echt rommelwerk maar waarschijnlijk is het plafond nog opengelaten om de balkondersteuningen nog te verbeteren hopen wij dan maar.

 • W.V.

  Ik hoor een probleem maar zie het probleem niet… misschien dat een betere foto duidelijkheid geeft. (Laten we naast de bouwfouten ook eens letten op de taalfouten. In het rijtje van: delitatie en poert hebben we nu ook een smit.)

 • bertus

  sterk spul he, hout.

  Volgens mij is de salen balk er in gekomen na het verwijderen van een dragende wand. de bovenliggende wand word opgevangen / op de balk afgesteund door houten balken met daaronde wiggen. de bestaande balklaag ligt niet op op de nieuwe stalen balk, zoals te zien is. misschien is deze op een andere manier opgevangen, dat is niet te zien. misschien hangt hier slechts het plafond aan.

 • Wim Reins

  volgens mij is de lasconstructie van de balken een veel grotere fout plaatje stripje.
  slechte hobby smit

 • Gerry

  ik heb idee dat de foto op zn kop staat

 • Leon

  Kan iemand mij uitleggen waar we hier naar zitten te kijken? Heel leuk die beschrijving maar ik heb geen idee wat er nu bedoeld wordt. Er zal vast wat verkeerd gedaan zijn, maar dat zie ik vooralsnog niet aan de foto af…

 • Hans

  Ach, het elektra zit ook al niet lekker.
  Goedkoop / duurkoop of hobbywerk ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.