Ga naar hoofdinhoud
Bouwfouten

Kwetsbare gevel

Een gevel moet tegen van alles bestand zijn maar is dat lang niet altijd, vanuit kostenoogpunt of vanwege esthetische keuzes. Als de gevel het bijvoorbeeld niet kan hebben dat je er een fiets tegenaan zet, maak je er keurig een stoeprandje omheen en vermeld met grote letters ‘niets tegen de gevel plaatsen’. In de hoop dat het werkt.

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

5 reacties op “Kwetsbare gevel

 • Señor Sjon

  En die stenen plint wordt net zo hard kapotgereden. Er bestaat geen hufterproof materiaal, want elk materiaal zal kunnen krassen of deuken en daardoor beschadigen. Zelfs rubber wordt lelijk als er een paar halen uit zijn door langsschrapende spullen.
  De stoeprand is vaak voor pallets, containers of kooikarren. Dan kunnen ze niet tegen de gevel aangezet worden. Om gelijk vangrails te plaatsen is overdreven en paaltjes werken ook niet, want daar worden spullen gewoon tussengezet.

  Het laatste waar dit mee te maken heeft zijn fietsen.

 • Rvdb

  @Ronald p
  Volgens mij zijn dit gewoon sandwich panelen zoals bij vele bedrijfsloodsen wordt toegepast. Onvoldoende ventilatie door de trottoirband slaat dus nergens op.

  Sandwich panelen kunnen niet veel hebben, dat klopt, maar een alternatief is er niet. Of ken jij dit hufterproof materiaal in identieke kleur en geometrie wel? Een gemetselde of betonnen plint zou eventueel kunnen, maar is weer veel kostbaarder. Dus… Geen bouwfout!

 • Ronald Paree

  Ook een foutieve materiaalkeuze in het ontwerp is een bouwfout. Een hufter-proof materiaal in identieke kleur en geometrie + een aangepaste achterconstructie zou hier de oplossing geweest zijn. Dat reeds in het ontwerp geplande stoeprandje zorgt trouwens voor zowel onvoldoende ventilatie als opeenhoping van vuil en vocht bij de aansluiting van de gevelbekleding op het maaiveld. Gelet op de “leveranciersingang” was wellicht uitvoering met een schamppaal voor, of een kunststof stootblok op de hoek van de gevelbekleding verstandiger geweest.

 • RB

  Euhm, oké… en wat is hier precies de bouwfout?

 • jaapio

  De tekst is om organisatorische redenen voor de leveranciers bedoeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.