Ga naar hoofdinhoud

Landingsplaats vogels

Voor de ventilatieluchtafvoer uit de woonkamer van de nieuwbouw is deze oplossing gemaakt. De sleuf van 4,5 cm geeft vogels een mooie gelegenheid isolatie uit de spouw te halen en gebruiken als nestmateriaal.

Deze bouwfout werd ingestuurd door een lezer van Bouwwereld.nl. Heeft u ook een bouwfout? Zend hem hier in

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

2 reacties op “Landingsplaats vogels

  • Theo.R

    Gun die vogeltjes ook wat. Wij mensen berokkenen de dieren wereldwijd al meer dan genoeg schade. Mag je wel hopen dat de spouwisolatie bestaat uit minerale wol. Kunststof is namelijk ook slecht voor de vogeltjes, niet alleen voor de mens. Uitgaande van de hoogtemaat van het bovendorpelprofiel lijkt mij dat hier nog op een of andere manier nog een rooster moet worden ingeprutst.

  • PJ

    Dit lijkt mij een standaard oplossing waarbij een ventilatierooster (b.v. Duco EasyFit 50) is geplaatst welke ontwikkeld is voor een “onzichtbare” plaatsing. De bovendorpel welke hier zichtbaar is, is dan feitelijk een kalf. Aandachtspunt daarbij is wel dat de doorlopende stijlen en bovendorpel (welke achter de latei zitten) zijn voorzien van een afsluiting tot aan het buitenspouwblad. Of dat hier aanwezig is, kan ik op deze foto niet beoordelen. Maar als dit ontbreekt, is het inderdaad een bouwfout.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *