Ga naar hoofdinhoud
Bouwfouten

Legionella

Als je een legionella bacterie wil kweken dan moet je vooral dit doen. De koud-en warmwaterleidingen met tape aan elkaar plakken, en ook nog veel te hoog.
Vanwege de vloerverwarming moeten de leidingen dieper in de vloer,(in dit geval; schuimbeton) en zeker niet warm-en koudwater en vloerverwarming naast elkaar. Tussen warm en koud water hoort 20 cm. tussen te zitten. De waterleidingen moeten een laag dieper, daarna een laagje beton en daar overheen de vloerverwarming. Daarna komt de afgewerkte vloer.
Deze bouwfout werd ingestuurd door een lezer van Bouwwereld.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Eén reactie op “Legionella

  • Het is een misverstand dat kw- en ww-uittapleidingen niet dicht naast elkaar mogen lopen. In een ww-uittapleiding stroomt meestal maar relatief korte tijd warm water en zal het koude water nauwelijks doen opwarmen. Het is wel beter om ze niet strak tegen elkaar aan te leggen. Kw- en ww- uittapleidingen moeten wel op voldoende afstand liggen van vloerverwarmingsleidingen of gewone verwarmingsleidingen. Die zijn langdurig warm. 20 cm is meestal niet voldoende. Hoe hoger de cv-watertemperatuur des te groete moet de afstand zijn. Exacte informatie treft u aan in de “ISSO-Checklist hotspots” die gratis gedownload kan worden op de website van ISSO onder errata.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.