Ga naar hoofdinhoud
Bouwfouten

Leiding door versterkte strook

Op de bouwplaats gezien. Al weer een leiding door een versterkte strook in de vloer. De oplossing zou zijn om de leiding te verleggen.

Deze bouwfout werd ingestuurd door een lezer van Bouwwereld.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

6 reacties op “Leiding door versterkte strook

 • Rvdb

  @Leon

  De inzender geeft als commentaar “Al weer een leiding door een versterkte strook”

  Hij doet dus voorkomen alsof dit nooit zou mogen, terwijl dit onder bepaalde omstandigheden geen enkel probleem hoeft te zijn.

 • Leon

  Tja, ik ga er van uit dat de inzender van de bouwfout ook daadwerkelijk weet wat er speelt, kennis van zaken heeft en ook de ins en outs van het betreffende werk kent. In dit geval mag je inderdaad verwachten dat de aangetroffen situatie ook daadwerkelijk is gecontroleerd en doorgerekend, maar wie zegt dat dat ook daadwerkelijk het geval is? Hoe vaak worden dingen niet in het werk even anders uitgevoerd, hetzij op eigen houtje danwel op aanwijzen van de opdrachtgever? “Gaat wel goed. Doen we altijd zo. Kijk maar het past prima.” Voor hetzelfde geld heeft de constructeur hier wel aan gerekend en kan het dus niet…

 • Bas Kersten

  Ik ben het helemaal eens met de commentaren tot nu toe! Bas Kersten

 • Rvdb

  Weer een foto ingestuurd door iemand die geen kaas gegeten heeft van bouwen. Leidingen mogen gewoon door een versterkte strook lopen, zolang ze er maar dwars doorheen lopen en niet parallel. Zo als het hier gebeurd is dus niets is mee. Zoals ook Michiel aangeeft wordt het leidingverloop opgegeven aan en gecontroleerd door de leverancier.

 • Michiel

  Niks fout mee. Leidingverloop hoort (meestal) beoordeeld te worden door de breedplaatleverancier. Had het kanaal dan door het trapgat moeten lopen?

 • Hans

  Gezien de extra wapening die al klaar ligt kan het maar zo zijn dat hier in de berekeningen rekening mee is gehouden.
  Misschien ook een tijd om een onderscheud te gaan maken tussen een bouwfout en een ontwerpfout. Krijg een beetje de indruk dat ‘fout’ altijd op het bordje van de aannemers terecht komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.