Ga naar hoofdinhoud
Bouwfouten

Gevaarlijk haakje

Een berging/schuur grenzend aan een brandgang is voorzien van nogal scherpe leihaakjes. Zeker voor  spelende kinderen kan dit gevaarlijk zijn omdat ze zo scherp zijn. De leien hadden op een andere manier bevestigd moeten worden of in ieder geval met leihaakjes welke niet uitsteken.

Deze bouwfout werd ingestuurd door een lezer van Bouwwereld.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

5 reacties op “Gevaarlijk haakje

 • Inderdaad, een tamelijk onveilige plek voor zo´n haakje. Maar zoals aangegeven, langs baksteen kan je ook schuren, hout kan splinters geven en tegen beton kan je aanstoten (ha!). Het werk is in ieder geval mooi uitgevoerd door de leidekker.

 • Ik ben het roerend eens met de commentaren: ik zou op deze wijze zelf geen leien toepassen maar ik vindt het jammer dat er niet gesproken wordt over de perfect uitgevoerde hoek aansluiting; hulde aan het vakmanschap van de leidekker!En, inderdaad, een houten schuurtje kan ook splinters geven.

 • John

  Nou zijn brandgangen ook geen speelplaats… 😉

  Je kan er dopjes opdoen, maar diezelfde kinderen hebben ze in een week eraf gepeuterd. Aan de andere kant, langs een stenen muur schrapen kan ook zeer doen, ook niet meer toepassen?

 • Kees

  Met Leon vraag ik me inderdaad af leien op deze plaats wel het geschikte product is. Sommige ‘bedenkers’ zijn en blijven onverbeterlijk.

 • Leon

  Beter nog pas je helemaal geen leien toe op zo’n punt. Een paar maal met de fiets, een bal of een afvalcontainer er tegen aan en je kunt weer een aannemer bestellen. Dit is vragen om problemen zo…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.