Ga naar hoofdinhoud
Bouwfouten

Lekdorpel

Deze lekdorpel heeft al een behoorlijk afschot, maar ligt nog steeds te hoog. Op een niet al te grote afstand is de naad onder de dorpel al zichtbaar, waarbij ook duidelijk de gedeeltelijke afdichting met pur te zien is. Of de naad muisdicht is afgedekt, is lastiger te beoordelen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

9 reacties op “Lekdorpel

 • Arend

  @theo,
  ik zie het niet voor me, dit is nl geen deur, zoals je verder op ook stelt. Het is een kwetsbare onderdorpel op de begane grond.

 • TheoR

  Arend:zou dit de/een buitendeur zijn van een woning voor opa en/of oma dan vrees ik het ergste voor die oudjes. Zie je het voor je?
  Jan: moderne aluminium kozijnenconstructies met ramen deuren en ramen kennen een zgn. verborgen waterafvoer. Weldorpels zijn daar niet meer nodig. In de onderhavige situatie gebruikt men het goedkoopste en meest kwetsbare systeem voor afvoer van dat water: ingeklikte kunststof doppen die steevast verkleuren en verdwijnen. Beter zijn de onderbrekingen in de onder-rubbers van tussendorpels en/of openingen onder de onderdorpels. Kost iets meer…. Zou dit een buitendeur zijn dan is dat natuurlijk volstrekt belachelijk. Woning voor ouderen of niet. In dat geval is de metalen lekdorpel natuurlijk een lachertje. Ik veronderstel dat die domme fout hier niet is gemaakt en dat het een raamkozijn betreft. De totale situatie werpt wel veel vragen op! Het pur-schuim onder de lekdorpel is niet het enige mankement. Overigens kun je door het uiterst geringe hoogteverschil in het bestratingswerk ook nog eens afgrijselijk op je plaat gaan.

 • Arend

  Als de kleinkinderen komen kijken of opa en oma thuis zijn, heb ik toch liever iets stevigers, waarop ze rustig met zijn allen kunnen gaan staan.

 • Leon

  Tja het nadeel van betonnen raamdorpels is dat je er vooraf over na moet denken om e.e.a. passend te krijgen. Het nadeel van metalen waterslagen is dat er ergens in het traject iemand de boel juist moet opmeten en bestellen. Kan eigenlijk niet mis gaan. Nou ja, bijna niet…

 • hans

  @Arend;
  Je ziet zeker ook liever asfalt dan een oud klinkerstraatje.

 • Arend

  mi hoort daar een robuuste prefab betondorpel onder.

 • Jan

  Herman Sie: Het lijkt me duidelijk een raam. Geen deurdorpel, en een lekdorpel aan de buitenkant. Dus ik zie niet in waarom je hier een gebrek aan coordinatie verwijt.

 • Herman Sie

  Mag hopen dat dit bewegend deel alleen een kiep (ventilatie) functie heeft.
  Gegarandeerd als dit een deur is dat je bij het naar buiten gaan op je plaat gaat.
  Of had de tuinman / stratemaker hier een verhoogd plateau moeten aanleggen. Waar is de coordinatie?

 • H. Nouwens

  Zal zijn naam wel eer aandoen.
  Lekdorpel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.