Ga naar hoofdinhoud
Bouwfouten

Lekwater

De verdieping van dit gebouw kraagt een klein stukje uit. Niet veel, maar toch genoeg om het lastig te maken. Je moet er continu rekening mee houden. Ook bij het storten van de verdiepingsvloer. Dat is duidelijk niet gebeurd. Met als gevolg dat lekwater langs de gevel is gestroomd. En dat krijg je dus nooit meer netjes.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

12 reacties op “Lekwater

 • Jaap v.d. Bosch

  @ E.Sinnema
  En kun je dan daarna als de vervuiling weg is precies zien waar die coating is gebruikt?? of moet je dan de hele muur met die coating behandelen?
  Zie bij metselwerk gevels ook vaak wanneer de onderste 2,5 meter met anti graffity is behandeld, als het dan in zijn geheel is, valt het niet op, maar een baan in de gevel behandelen??
  Het in een lange droge periode gewoon afspoelen zoals je schrijft, daar heb ik wat ervaring mee, maar dat is voor mij theorie, dat blijf je gewoon zien, wel wat minder, maar niet weg.

 • E.Sinnema

  Wanneer metselsteen direct na het metselen behandeld was met nano coating was deze uitlekking niet te zien of in een lange droge periode gewoon af te spoelen. Wij coaten gewoon alle bouwmaterialen waterdicht van hout tot kalkzandsteen met onze nanoprotector systemen.

 • Michiel

  Onder peil is geen kalkzandsteen, dat lijken mij betonblokken. Niks mis mee, verwacht dat het maaiveld nog wordt opgehoogd. De stootvoegen lijken daarnaast echter wel erg slecht.

 • B.T.

  Het lijkt me sterk dat zulke stootvoegen goedgekeurd worden door de opzichter. In dat geval maakt het lekwater niet meer uit als het er toch uit moet. Waar ik de meeste vraagtekens bij zet is het detail van de uitkraging. Wordt het nog afgedekt? zitten hier geen grote koudebruggen in?

 • W.V.

  Nooit..? dat is wel lang hoor!

 • Meinte

  Maak er een kunstwerk van. Evt groen tegen de gevel is ook een optie.

 • De opzichter had sowieso al vanaf de eerste slag dit dunbed werk moeten afkeuren, dan was men waarschijnlijk over de rest van het werk ook kritischer geworden, zonde en dat er dan nog principalen zijn die dit pikken.

 • leo

  Bij halfsteensverband horen volgens mij ook de stootvoegen loodrecht boven elkaar te zitten. Met een beetje wil had dat kunnen lukken

 • pkuperus

  Zonde van het gevel metselwerk.

 • Leon

  Als je tegenwoordig al geen kalkzandsteen in de fundering mag gebruiken, dan kan half Nederland wel in deze rubriek gezet worden…

  Lullige fout dit. Klein aandachtspunt met grote gevolgen. Is dat trouwens de isolatie wat daar onder uit de spouw kijkt? Dat lijkt op het eerste gezicht ook niet bijster zorgvuldig aangebracht te zijn…

 • Jaap van den Bosch

  @ Ruud vd Hulst
  Nee, zelf zou ik dit zo ook niet voorstellen, en hier een miskleurige klinker voor gebruiken, maar om te stellen dat zoals het hier is uitgevoerd fout is, dat is een ander verhaal.
  Heeft uiteindelijk te maken met kwaliteit van die kalkzandsteen, (meer of minder silicium of silicaat in het product bepaalt de waterdichtheid) en dekking grondslag i.v.m. vorstschade, en omdat ik zou twijfelen van wel doen of niet doen, spande ik uiteindelijk de fabrikant van het product voor het karretje, of die er wel of niet achter kan staan, met welke kwaliteit kalkzandsteen en verwerkingswijze, en dat op papier.

 • Ruud vd Hulst

  En wat is onze mening over het kalkzandsteen onder met metselwerk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.