Ga naar hoofdinhoud
Bouwfouten

Makkelijke aansluiting pannendak op metselwerk

Deze bouwer was snel klaar met het bouwen van een dakopbouw op het platte dak van een garage. De nieuwe dakplaten liggen koud tegen het bestaand metselwerk én kozijn, waarbij een folie op op het metselwerk en het kozijn wordt geplakt. Het binnengedrongen regenwater in het opgaand gevelmetselwerk kan zo naar beneden stromen. Ook ontbreken de tengels en liggen de nieuwe panlatten direct op de folie, waardoor een goede ventilatie en waterafvoer onmogelijk wordt. Inderdaad binnen een week gebouwd, maar binnen enkele jaren op slopershoogte!

Deze bouwfout werd ingestuurd door een lezer van Bouwwereld.nl. Heeft u ook een bouwfout? Zend hem hier in

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

2 reacties op “Makkelijke aansluiting pannendak op metselwerk

  • Henk

    volgens mij zie ik tengels onder de folie zitten…

  • Leon

    Ten aanzien van de gevelaansluiting: het is op foto natuurlijk lastig te zien hoe het precies zit, maar wie zegt dat er niet alsnog loketten in de muur worden aangebracht? Dan zou je nog steeds graag een stukje koudebrugonderbreking hebben (en daar kom je niet meer bij), maar de waterdichting kan dan prima voor elkaar worden gemaakt. Zeker wanneer die gevel niet in het weer zit.

    Het ontbreken van de tengels vind ik wat dat betreft opvallender. Elke leerling-timmerman zal direct zien dat er hier iets niet klopt, dat geeft dus wel te denken wat het kennisniveau is van de uitvoerende partij. Het doet een beetje vermoeden dat er hier een beunhaas bezig is die een prefab kap inclusief dakkapel heeft besteld bij een timmerfabriek. Zo van: ‘dan kan er weinig mis gaan…’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.