Ga naar hoofdinhoud

Metselwerk onder kozijn

Hier is geen rekening gehouden met het verzakken van de bestrating, zodat het slecht uitgevoerde metselwerk onder het kozijn in het zicht komt. De aannemer had hier beter schoonwerk kunnen toepassen. Ook het klosje onder de tussenstijl is niet netjes aangebracht.

Deze bouwfout werd ingestuurd door een lezer van Bouwwereld.nl. Heeft u ook een bouwfout? Zend hem hier in

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

7 reacties op “Metselwerk onder kozijn

 • leon brundel

  niet erg fraai maar het maaiveld dient ter hoogte van de onderdorpel te zitten conform bouwbesluit. ik kan me niet voorstellen dat minder validen deze deur kunnen betreden. een klamp muurtje had beter geweest in deze situatie. dan kom je niet voorbij de onderdorpel en kan je het straatwerk mooi aanwerken. maar dan wel ter hoogte van de onderdorpel

 • Menno

  Het ziet er inderdaad niet fraai uit. Maar wat ik veel erger vind is het zijdetail van de kozijnen waarbij de houten stijl weggewerkt is achter het metselwerk. In de naad tussen hout en gevelsteen komen spinnennesten etc. dus de naad vervuild en trekt zo vocht aan. En de schilder komt er nooit meer bij dus houtrot ligt op de loer.

 • Leon

  Ik heb zo het vermoeden dat hier nog een trede o.i.d. voor gaat komen. Wellicht zat er eerst een plateau maar heeft men het voordeurkozijn verder naar buiten gehaald om een grotere hal te creëren? Verzakken van de bestrating weiger ik te geloven. Alsof de openbare stoep ‘even’ 20 cm verzakt… Verder lijkt het inderdaad het werk van een hobbyist. Ik heb allerlei gemetselde oplossingen gezien onder zo’n dorpel, maar als je een echte metselaar inhuurt dan zal die ook voor vuil werk strakker werk maken.

 • Bas

  Niet om te zeuren maar dit is ook geen neut, dit is een kussentje; een neut is hoger en is een deel van de stijl.

 • Maarten

  Had de aannemer opdracht om ook onder maaiveld zichtwerk te leveren? Woning voldoet zo denk ik niet echt aan een veilige toegang. Kortom: veel te kort door de bocht om de aannemer hier nu de schuld van te geven.
  Wellicht iets met hoor en wederhoor of nuancering?

 • ron

  beste redactie, klosje noemen we neut. het is belabberd met de bouwkennis maar ook met de terminologie bij de redactie.

  ik had dit overigens laten vertinnen door de metselaar bij de aanleg, dit kan natuurlijk als nog voor een esthetischer fraaier verhaal. draagtechnisch lijkt het me juist: de stenenonderdorpel wordt goed ondersteund.

 • Ronald

  Wat jou verzakken straatwerk, gewoon brabbelwerk van een doe het zelf-er

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *