Ga naar hoofdinhoud
Bouwfouten

Minimaal

In deze parkeergarage moest kennelijk later nog een extra kabel worden aangebracht. Die volgt de kortste weg en ook voor de het passeren van de betonnen balken is niet meer kabel gebuikt dan nodig. Ook het aantal bevestigingspunten is minimaal. Alhoewel de kabel blijkbaar zo stug is dat die zelfs zonder gebruik te maken van een van de beugels nog blijft hangen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

11 reacties op “Minimaal

 • peter

  Ik had me eigen doodgeschaamd als ik het zo gemonteerd had.

 • Leon

  Lijkt me niet verstandig Theo. Dan krijg je hier weer zo’n eeuwige discussie dat een foto in de verkeerde rubriek staat. En of deze bewuste foto echt een bouwfout is? Eigenlijk niet. Ik had het als opdrachtgever echter niet geaccepteerd…

 • Theo

  Leon: je hebt het over “opdoeken” maar ik herhaal hier mijn eerdere voorstel: het introduceren van een rubriek: “ook om te lachen”. Soms komen in deze rubriek “bouwfouten” zaken langs waar de term bouwfout ongepast is of veel te zachtzinnig. Een “bouwfout” is naar mijn mening een onvolkomen- of onachtzaamheid in een situatie waar het duidelijk is dat men serieus werk wil leveren maar waar toch iets aan de aandacht is ontsnapt. Dit dan met meer- of minder vervelende gevolgen en hopelijk te verhelpen of te repareren. Laatstbedoelde zaken passeren dan ook geregeld de revue en krijgen dan ook serieus commentaar. Veel andere zaken geven blijk van geen enkele belangstelling van degenen die er voor verantwoordelijk zijn. Hier passen termen als blunder, prutswerk, rotzooi(-en) of anderszins schuttingtaal. Soms zo ernstig dat het lachwekkend wordt en ziedaar…. de rubriek “ook om te lachen”. Ik blijf hopen.

 • Leon

  @JP
  Het lijkt me inderdaad eerder het werk van een hobbyist. Extra lichtpuntje o.i.d.

 • Leon

  ‘Functioneel niets op aan te merken’.
  Ja dat is ook een manier om de boel te beoordelen, als we zo te werk gaan kun je dit onderdeel van de website wel opdoeken. De bevestiging nabij de balk lijkt overigens al buiten werking te zijn, dus wat dat betreft…

 • JP

  ben geen brandspecialist, maar als ik het zo zie, dan is deze kabel niet met functiebehoud aangelegd. Ook stugge kabels dienen voldoende (in hor vlak volgens mij eens per 30 of 40 cm) gebeugeld te worden. Ook de conclusie dat het een stugge kabel is en daarom wel van de BMI zal zijn, lijkt me voorbarig.

 • Theo

  …en dan is het goed zo?

 • Paul Wendt

  Idd. branddetectie. Functioneel niets op aan te merken.

 • b3V

  Lijkt mij een detectiekabel voor brandbeveiliging en deze zijn erg stug en moeten als opbouw worden uitgevoerd. Het zou wel iets strakker kunnen.

 • Theo

  Lijkt mij meer en oer-Nederlandse “deugd”:ôôs bèn zuunig!

 • Leon

  Ook een manier van duurzaam werken 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.