Ga naar hoofdinhoud
Bouwfouten

Mislukt prefab

Ook prefabricage is geen garantie op succes. Aan de uitgezakte mortel te zien zijn deze hoekelementen al in de kist weggezakt en los komen te liggen. En dat blijkt pas na het ontkisten. Nu maar proberen de schade redelijk onzichtbaar weg te werken.

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

7 reacties op “Mislukt prefab

 • peter

  Mij stoort het meest de qua kleur er uitspringende witte steen. Dit is de echte onnodige bouwfout . Dit alles lijkt mij netjes te herstellen als de voegkleur maar niet gaat afwijken wat meestal het grootste probleem is.

 • Annemieke

  Ik vind het wel heel prettig dat een uitvoerder gewoon reageert, ik wacht een foto van hoe het uiteindelijk opgelost is nog af. In deze rubriek worden toch vaak ‘bouwfouten’ getoond, die door een passant zijn opgemerkt, maar waarvan men de status gewoonweg niet weet, en hoe het uiteindelijk wordt opgelost ook niet meer terug komt (ik vraag me zo nog steeds af wat er met het ‘pijpje uit de gevel zogenaamd voor airco’ gebeurd is). Het hier getoonde is duidelijk nog niet af, wel jammer van die lelijke voeg rechts.

 • Leon

  Garantie is toch gewoon het probleem van de aannemer? Als opdrachtgever claim je je garantie bij de hoofdaannemer, hoe hij dat dan weer verder uitzet is voor de opdrachtgever niet van belang. Dit lijkt me niet de meest moeilijke herstelklus, dus met die garantie zal het ook wel goed aflopen.

 • Garantie? Even heel simpel hoor: metselen is toch gewoon metselen? Dit is toch niet de eerste keer dat er ‘hangend’ metselwerk in het werk wordt uitgevoerd?

 • Jaap v.d. Bosch

  @ Directievoerder
  Hamvraag is natuurlijk wat versta je onder netjes vervangen, en dan bedoel ik niet alleen dat ze er voor het oog weer netjes in zitten, maar technisch, want die stenen met latei zijn op de fabriek onder conditionele omstandigheden in 1 gang gemaakt, en daar zal dan een certificaat van behoren te zijn, met die 50 jarige referentie periode uit het bouwbesluit.
  Hoe krijg je dat dan op het werk voor elkaar, iets van wat plakken, o.d.?, en wie geeft daar dan zekerheid op, dat het 50 jaar(referentie-periode) blijft hangen? of doet die fabrikant dat??

 • Frank

  Ook outsiders mogen een mening hebben. Mij valt vooral de nogal extra extra brede voeg op tussen het prefabdeel en het erboven liggende metselwerk, maar ook de lelijke scheve voeg rechts in de rollaag.

 • Directievoerder

  Dit commentaar is duidelijk door een outsider gegegeven. De werkelijkheid is dat de rollaag aan een prefabelement zit, het bovenliggende metselwerk is op locatie gemaakt. de drie “ontbrekende” koppen zijn er afgehakt omdat ze beschadigd waren en zijn later netjes vervangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.