Ga naar hoofdinhoud
Bouwfouten

Mooi knutselwerk

Laminaat leggen is niet zo heel moeilijk. Op het laatst moeten er dan toch nog wel wat plintjes gelegd worden. En dan doe je dat gewoon zo. Mooi knutselwerk.

Deze bouwfout werd ingestuurd door een lezer van Bouwwereld.nl. Heeft u ook een bouwfout? Zend hem hier in

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

15 reacties op “Mooi knutselwerk

 • onno wielinga

  waarschijnlijk hoort hier ook nog een trotse vrouw bij, blij met haar knutselsmurf

 • TheoR

  Leon, ik onderschrijf je reactie maar wil toch opmerken dat je heel sportief met meerdere (geselecteerde) aannemers kunt aanbesteden. De Belgische methode van een (concept) bestek met hoeveelhedenlijst en stelposten dient uitstekend voor een snelle aanbesteding met relatief weinig moeite/kosten voor de inschrijvers. De gunstigste inschrijver zou dan het uiteindelijke definitieve plan met bestek en tekeningen kunnen ontvangen voor de definitieve calculatie met mogelijk ook de uitgewerkte stelposten. De eerste offerte dient dan als referentie voor de definitieve. De inschrijver in kwestie is dan verzekerd van de opdracht en weet waarvoor hij zijn inspanningen verricht. Uiteraard voor de “afvallers” een vergoeding. Zo is er sprake van een gezonde concurrentie en is er van meet af aan meer vertrouwen tussen de betrokken partijen. Europa kiest helaas voor een andere weg met de inmiddels bekende gevolgen: de opdrachtgever verlegt zijn verantwoordelijkheid vaak onterecht bij de partij die onder druk van de concurrentie risico’s gaat nemen.

 • Leon

  Het ligt er maar net aan Theo. Als je één op één een aannemer selecteert zul je zien dat dat vertrouwen er vaak wel is, dan is 95% van de werkzaamheden/gegevens op de bouwtekeningen te vinden. Kom je echter in een aanbestedingstraject terecht, dan is het vaak maar afwachten met welke partij je zaken gaat doen. Dan kan een dik bestekboek best prettig zijn, voornamelijk in de wetenschap dat je een goede omschrijving achter de hand hebt. Maar hoe beter de bouw loopt, hoe minder je dat bestek ter hand hoeft te nemen. Het algemene deel wordt geregeld op basis van gezond verstand, het technisch deel is niet meer dan een boodschappenlijst voor de calculator en werkvoorbereider. Maar goed, we dwalen af…

 • TheoR

  In de meer dan 40 jaar dat ik bij aannemer en diverse architectenbureau’s met overwegend veel plezier mijn vak kon uitoefenen constateerde ik in de loop der tijd enkele merkwaardige veranderingen: Het wederzijds vertrouwen tussen bouwpartners nam zeer sterk af. De kwaliteit van het bouwkundig onderwijs nam op alle fronten af. De budgetten werden verhoudingsgewijs steeds krapper en toch de tendens van meer kwaliteit voor minder geld. De papieren tijger “het Bouwbesluit” werd geïntroduceerd, feitelijk één eindeloze brei van minimale prestatie-eisen, als je daar maar aan voldoet. De bestekken werden eindeloos dikker. Terwijl de Stabu-standaard genoeg heeft aan 25 A4 Algemene Bepalingen pompen veel alwetende en niemand vertrouwende bestekschrijvers dit op tot 50 à 80 A4 met elkaar tegensprekende bepalingen. Over het bouwkundige deel zwijg ik liever. Zo kan ik er nog een aantal zaken benoemen maar de zin ontbreekt mij. Mijns inziens is het volkomen logisch dat er zoveel mis gaat in ons mooie vak. Heb als bouwpartners vertrouwen in elkaar en gun de ander ook wat, DE basis voor een goed gebouw. Godzijdank mocht ik dat een aantal keren meemaken. Ik gun iedereen die ervaring!

 • Peter de Winter

  Geachte reageerders,
  De rubriek Bouwfouten heeft als doel het gepruts van professionals die beter zouden moeten weten en kunnen over het voetlicht te brengen. Soms zijn de geconstateerde bouwfouten ronduit hilarisch, soms domweg schandalig en soms ‘slipt’ er een bouwfoutje doorheen dat wellicht door een amateur gemaakt is. Verder ga ik op deze plek niet in op het verschijnsel ‘plakplint’, maar breek me de bek niet open over professionele bouw versus prutswerk. Laatst nog kreeg een goede kennis van me zijn nieuwbouwwoning opgeleverd met niet minder dan 80 opleverpunten; van een trapboom die uit het lood stond, via een trapleuning die los zat tot aan amateuristisch voegwerk. Desgevraagd reageerde de uitvoerder: “Wat wilt u ook voor dat geld.”

 • Is dit ook een bouwfout !!!!!!!!!

 • bas

  eigenlijk heb je nog gelijk ook 😉

 • Laminaat legger

  Haha….dat jullie er nog op ingaan…dit is gewoon een GRAPJE van iemand en jullie gaan technisch lullen…
  Dit neem je toch niet serieus….!!!

 • bas

  @Michiel.
  Ben ik het niet altijd mee eens, ja ze zijn lelijk en ja met een “Fein” uit de deurpost wat materiaal zagen is mooier.
  Maar bij mijn oma in haar aanleunwoning kon ik niet anders dan die K…….. dingen gebruiken.
  Deurposten van staal, plinten zaten verlijmd aan gestuukte muur en een contract waarin staat dat alles in dezelfde staat moet worden teruggebracht indien zij gaat hemelen of een afdeling verder.
  Tip die ik iedereen wel kan meegeven, gebruik een polymeerlijm ipv die dubbelzijdige tape.

 • Michiel

  De fout is dat er überhaupt plakplintjes nodig waren..

 • bas

  voor een ieder die hier gaat roepen dit is geen bouwvout maar een DHZvout. Wil je ze morgen allemaal op de koffie die met busje en KvKnummer dit soort prulwerk afleveren? Echt niet alleen die MOE-landers hoor.

  Wel eens dat er een scheiding tussen leuk om te lachen en constructief waar u wat van kan leren zou moeten komen.

 • rb

  Kom op, dit is toch geen bouwfout? DHZ fout.

 • Leon

  Zo’n plakplint is wat mij betreft al een bouwfout op het moment dat deze de winkel verlaat…

 • TheoR

  Geachte redactie: trek in hemelsnaam eens een scheiding tussen de professionele bouw en het armzalige prutswerk van mensen die net een hamer kunnen vasthouden (en dan ook nog halverwege de steel). U bedient met uw prachtige blad Bouwwereld immers toch ook de professionals! Vanaf 1975 las ik het al bij mijn eerste architectenbureau en alle tijd daarna. Zonder uitzondering steeds met veel plezier en mijn “vakhonger” werd steeds gestild. Met een onderwerp als het onderhavige gepruts met laminaatplinten verlaagt u uzelf!

 • EB

  Er wordt schijnbaar steeds beter gebouwd in Nederland als we dit al onder ‘BOUW’fouten gaan zetten.

  Ik kijk in 2016 wel eens weer op de site of dan de kwaliteit weer iets omhoog is gegaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.