Ga naar hoofdinhoud
Bouwfouten

Tijdelijke steunbeer

Een nieuwe moskee in Leiden heeft wel een hele unieke steunbeer als gevolg van een verzakte penant. Waarschijnlijk is dit deel niet goed verankerd met de rest en leunt de onderste steen (ter hoogte van de spekband) voor meer dan de helft over het onderliggende metselwerk. Helaas zal dit opnieuw opgemetseld moeten worden.

Deze bouwfout werd ingestuurd door een lezer van Bouwwereld.nl. Heeft u ook een bouwfout? Zend hem hier in

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

4 reacties op “Tijdelijke steunbeer

  • Onduidelijk inderdaad, maar als dit stempelen moet voorstellen? Deze doe het zelf oplossing zou ik direct afkeuren!

  • Bij de rechter penant (zonder ondersteuning) zie ik hoe het zou moeten zitten? Bij de bewuste penant zitten de lintvoegen 1-2 cm. lager dus er is wel iets gebeurt. De afgebroken steen op de grond zat neem ik aan op de plaats waar nu de “stempelconstructie” staat? Als inderdaad alles – zonder verankering aan de achterzijde – op die onderste en uitkragende stenen moet staan kun je wachten op problemen.

  • TheoR

    Misschien zou de redactie eens het “Verklarend woordenboek van de westerse architectuur- en bouwhistorie van Haslinghuis-Janse” moeten aanschaffen en vooral raadplegen. Dat komt de kwaliteit van bijschriften zeer ten goede. Verder moeten de bouwers van de moskee wel een groot vertrouwen in de Allerhoogste hebben wanneer zij denken dat met de steun-krik(?)constructie iets zinnigs wordt bereikt, vooral op die paar steigerplanken over de sleuf.

  • Arend

    Ik zie nergens een verzakte penant, hooguit een liseen, verder zie ik ook geen spekband of wordt er een speklaag bedoeld? En wat de steunbeer betreft, die is tijdelijk en niet uniek te noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.