Ga naar hoofdinhoud

Nog een buisje

Deze woning valt op door de hoekafwerking – of beter: de ontbrekende hoekafwerking – en door het buisje dat zo dwars door de gevel priemt. Zelfs als er nog een bochtje aan komt en het netjes wordt bevestigd, blijft het een vreemd en ontsierend object.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

13 reacties op “Nog een buisje

 • W. Elstand

  Beste Hans, welstand is natuurlijk altijd een leuk onderwerp om op af te geven, maar in de meeste gevallen onterecht. Zo ook in dit geval! Gewoon prutswerk van lieden die denken dat bouwen eenvoudig is en, neem van mij aan, ook geen tekening lezen of tekening kunnen maken. Want in dat geval waren ze ook zeker vergeten dat pijpje te tekenen 🙂

 • Annemieke

  Nou Hans, ik kan me niet voorstellen dat dit pijpje op de geveltekening is aangegeven, en door welstand beoordeeld. Nogal rare opmerking mbt welstand dus, je weet toch ook niet of hier mogelijk sprake is van een welstandsvrij gebied.

 • Jaap van den Bosch

  Kan allemaal wel vreemd lijken kwa bouwvolgorde, maar het zou niet de eerste woning zijn, die tot dit nivo door een aannemer in opdracht moest worden gebouwd, en dat daarna de opdrachtgever, of met zijn klusjesmannen, c.q. onderaannemers de rest zelf in eigen hand neemt, en als dat zo is, zie ik er niet zoveel vreemds aan, kwa werkwijze, over een paar details is kennelijk in het begin niet zo goed nagedacht, maar dat zie je bij dit soort opdrachten wel meer, veelal onder het mom van dat zien we straks wel, en wees niet benauwd, ondanks die paar debacels kan het straks nog een pracht huis worden, nog een bloembakkie op die luifel om dat detail een beetje te camoufleren, en als de waterdichte folie die we nu uiteraard niet zien, achter die gevelbeschieting goed is aan gebracht en het niet kan lekken, dan heeft over 1 jaar niemand het er meer over, en is het een perfect huis, en kijk ik niet vreemd op dat die dan voor 1 of andere nominatie door bouwwereld of wie dan ook bedacht in aanmerking komt, alles is mogelijk.

 • Hans

  Hoe dan ook een misser !
  Bouwvolgorde (goot), detaillering (gevelbetimmering over onderliggend metselwerk)en ontwerp (berging op je dak) en pijpjes op verkeerde plekken (zelfs als het voor een airco is).
  Als dit beoordeeld is door Welstand, snap ik heel goed dat velen dit een overbodige dienst vinden

 • Ernst Kleeblatt

  Beetje vreemde volgorde van bouwen. Dak dekken (pannen hangen), steiger afbreken, gevelbetimmering aanbrengen en dan straks weer steiger bouwen, onderste rij pannen verwijderen, goot en gootbeugels aanbrengen, pannen terugleggen en steiger afbreken/demonteren. Ben inderdaad benieuwd naar een of meer foto’s over 2 maand.

 • Er is ook nog geen dakgoot gemonteerd. Wellicht zal het buisje straks uitlopen in de hwa.
  De woning is duidelijk nog niet klaar. Beetje flauw om dit dan te betitelen als bouwfout…

 • Roy

  Hopelijk een electra buis voor een buitenlamp!

 • john Kusters

  Volgens mij is buisje de uitloop van de
  wastafel.

 • Annemieke

  Het is niet te hopen dat hier nog een airco-unit tegenaan komt. Overigens is de hoekoplossing van de betimmering ook verre van fraai. Hoe wordt dit opgelost?

 • rob

  Woning zal wel in afbouw zijn.
  Pijpje is miscchien voor een toekomstige airco-unit op het dak.
  Bouwwereld, graag over 2 maanden nieuwe foto plaatsen, hoe het geworden is.
  Ben benieuwd.

 • Annemieke

  Nog in aanbouw of niet, dit krijg je achteraf natuurlijk nooit meer fatsoenlijk opgelost. Tijdens de bouw de riolering/afvoer fatsoenlijk intern regelen en de gevelbekleding vervangen. Dit slaat echt nergens op.

 • seb

  Waarschijnlijk is deze buis de afvoer van de wastafel op de badkamer (of is dat niet meer van deze tijd).
  Véél waarschijnlijker lijkt het mij dat dit pand nog gewoon in afbouw is.

 • Leon

  Gezien de positie van de de dakdoorvoer zou ik zeggen dat daar de CV is geplaatst en dat dit de condensafvoer is. Als dat het geval is dat gaat deze fout verder dan alleen de optische misser. Iemand trouwens enig idee waar de dakgoot gebleven is? Of is deze woning nog niet opgeleverd? Zou ook kunnen natuurlijk…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *