Ga naar hoofdinhoud

Noodoverstorten

In deze woningen zijn twee loggia’s recht boven elkaar gesitueerd. Met uiteraard dan ook allebei een afvoer voor hemelwater. Wel jammer dat het niet gelukt is die afvoeren ook recht boven elkaar te plaatsen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

13 reacties op “Noodoverstorten

 • WV.

  Hopelijk is de boom die er voor staat over een jaar of wat groot genoeg om alles aan het zicht te onttrekken 😉

 • TheoR

  Overstort of afvoer, wat doet het er toe. Kijk toch eens naar het totale beeld. Ik schreef het al eerder; dit kan niet anders worden afgedaan als gepruts in de marge, eenvoudig en smakeloos. Voor elk “probleem” wordt een afzonderlijke oplossing gezocht. Detaillering en uitvoering daarvan zijn armzalig en er is geen enkele afstemming om tot een verzorgd eindresultaat te komen. Knip- en plakwerk zou je het kunnen noemen!

 • Leon

  @rb
  Je lijkt nogal stellig in je mededeling dat dit reguliere afvoeren zijn en geen noodoverstorten. Jij kent dit project begrijp ik? Persoonlijk zou ik – zonder enige kennis van het project – zeggen dat het hier om noodoverstorten gaat. Anders gezegd: ik zou het nooit zo (laten) maken 😉

 • rb

  @Ing. P. de Ruiter
  Dit zijn geen overstorten, maar afvoeren. Een overstort is bedoeld om water te lozen wat de reguliere HWA niet aankan. Deze afvoeren dienen als afvoer van het water wat op de loggia komt en mag dus gewoon op de goot lozen.
  Voor de pietjes precies… Ze zitten idd niet recht boven elkaar wat wellicht mooier was geweest.
  Voor de dakdekkers die dit maakte… Pluim. Netjes in het pannendak ingewerkt.
  Voor de ontwerper… Wellicht dat afvoer via verholen goten fraaier was?

 • Ing. P. de Ruiter

  ….. en dat niet alleen. Ook stroomt de overstort in de dakgoot. Dat is toch niet in overeenstemming met Bouwbesluit? Maar gelukkig kan de onderste dakgoot overstromen.

 • Kees

  Het kenmerk van een bouwfout is (kort door de bocht) iets waar je vroeger of later problemen mee of door krijgt. Zo beoordeel ik dit niet. 99 van de 100 mensen lopen hieraan voorbij en zien niets opmerkelijks; de 100e denkt, ‘ik had dit misschien anders opgelost’. Dieper zit het niet. Maar………, leuk om over te OH-en, toch?

 • Helemaal fraai is het niet, maar om nu te roepen dat het een bouwfout is……vind ik wat vergezocht.

 • Mozes

  Volgens de plaatser zijn het geen noodoverstorten, maar afvoeren.

  Jammer dat op de foto niet meer zichtbaar is (zoals de 2e loggia). Behoorlijk wat kritische aansluitpunten met die goten, afvoeren, hwa (weggewerkt), zetwerk, verticale pannen.

 • TheoR

  Lekker knus zo´n loggia´tje. Je kunt er je kont niet keren en het kost een massa daglicht. Voor de ontwerper kennelijk geen probleem want hij/zij hoeft er zelf toch niet te wonen. Wel heeft de ontwerper een droombeeld van pannen tegen een gevel. Dat werd 80 jaar eerder beter opgelost. Het hier getoonde tafereel verenigt de dodelijke combinatie van vormwil, gebrek aan gevoel voor esthetica, doorgeschoten regels en gebrek aan kennis en kunde in ons mooie vak. Gepruts in de marge: eenvoudig en smakeloos!

 • Annemieke

  Is dit een bouwfout? Het wordt toch hoog tijd voor een rubriek esthetische fouten…

  Handig toch, noodoverstort boven een goot? Wordt het water gelijk afgevoerd…

 • sander

  een noodoverstort boven een goot plaatsen, toppie!

 • WV.

  Dit is zooooo slecht doordacht!!!
  Een noodoverstort kan op zoveel verschillende manieren gedetailleerd worden, en dit is wel een van de slechtste.
  Overigens aan de uitvoering op zich is niet veel aan te merken.

 • j

  Lijkt me niet fout, tenzij anders op tekening stond.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *