Ga naar hoofdinhoud
Bouwfouten

Nooduitgang door muur

In deze kamer is een bordje opgehangen met een pictogram van een nooduitgang. Maar ja, waar is nu de ingang. Dwars door de muur dan maar!

Deze bouwfout werd ingestuurd door een lezer van Bouwwereld.nl. Heeft u ook een bouwfout? Zend hem hier in

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

13 reacties op “Nooduitgang door muur

 • TheoR

  Beste Kees(R), je hebt “mijn toestemming” om je voornaam aan te vullen met de beginletter van je achternaam. In mijn familie komt bij mijn weten geen Kees voor dus ben gerust. De volgende stap is wellicht dat we allen vóór- èn achternaam volledig vermelden. Komt volgens mij de kwaliteit van het commentaar ten goede, ook dat van mijzelf!

 • Leon

  Een stukje zelfwerkzaamheid van de sportclub sluit ik niet uit in deze, dat is vrij gebruikelijk. Is ook niets mis mee. Toch zou ik dit wel classificeren als bouwfout, ik vind dit ik ook een typisch voorbeeld van de hedendaagse bouw. Iedereen doet zijn eigen ding en kijkt geen millimeter verder. Zo te zien is er behalve een metselaar toch ook een stucadoor aan het werk geweest. Waarschijnlijk is het plafond en/of de wand nog gesausd. Er is een vloerplint aangebracht. Waarschijnlijk is die bank (rechts op foto) ook ge(de)monteerd. Is er dan niemand die zich afvraagt wat dat bord daar nog doet? Ik bedoel: je hoeft geen electricien te zijn om te snappen wat dat bord betekend of waar dat moet hangen. Daar zijn ze juist op bedacht, zodat elke simpele ziel de bedoeling snapt. Droevig dit.

 • Bob de B.

  @JPzegt
  Dat was Rubik. Rubrik zou wel een naam kunnen zijn voor een ladenkastje van Ikea.

 • Kees

  Helaas manifesteert er zich nu ene Kees, dat ben ik, die al vrij lang deelneemt aan deze rubriek, niet. In navolging van ene Theo (R), zal ik in het vervolg ook een R achter mijn naam toevoegen. Aan Theo R.: we zullen ongetwijfeld niet dezelfde achternaam hebben, maar de beginletter is kennelijk wel overeenkomstig.
  Op de bouwfout verder geen commentaar, het is gewoon fout, al neig ik naar de mening van Mulder over zelfwerkzaamheid. En aan JP, deze persoon zoekt geen ingang, maar een uitgang!

 • JP

  @mulder
  Rubrik is van de kubussen, ik denk dat u rubriek bedoelt.
  Een foute verwijzing van de nooduitgang is wel een vrij ernstige bouwfout.

 • mulder

  Mee eens dat het bordje verwijderd had moeten worden. Maar ben dat vergelijken met de auto-industrie wel zat. Auto’s worden aan de lopende band gemaakt door computers! Appels en peren vergelijken noemen ze dat.

  Misschien is hier bij de plaatselijke sportvereniging wel een elektricien (vrijwilliger) die nog even geen tijd heeft gehad om dit bordje af te koppelen. Maar dan gaan we natuurlijk direct een foto maken om maar weer wat in de rubriek bouwfouten te kunnen zetten!

  Niveau van deze rubrik boert hard achter uit zo. Kom eens op met de echte bouwfouten want die worden nog genoeg gemaakt!

 • Kees

  Stel dat je een auto koopt en de knop voor de alarmlichten zit er wel maar werkt niet en de auto wordt zo afgeleverd. Wat zou dan reactie zijn? En wat zou de reactie van de klant zijn als de garage zou zeggen “ach meneer, we zijn het vergeten maar die heeft toch nooit nodig dus waar zeurt u over”. Wie zou een dergelijk antwoord accepteren?

  Ik ben blij dat ik af en toe een stuk vakmanschap in de bouw zie. Het geeft mij hoop en een tegenwicht tegen de vele situaties die tenenkrommend zijn en waarvan te vaak geroepen wordt “waar zeurt u over”. Zouden deze mensen een auto willen kopen die niet voldoet aan alle wettelijke eisen? Geldt dit zelfde niet als je een woning bouwt/verkoopt?

 • JP

  @ redactie
  Ik denk niet dat deze persoon is ingemetseld, dus een ingang zal echt niet moeilijk te vinden zijn.

  Van een redactie, ik neem aan met een journalistieke opleiding mag foutloos Nederlands wel verwacht worden. En bij foutloos horen ook stijlfouten.

  Misschien een idee om de rubriek om te dopen in BOUW- en TAALFOUTEN?

 • paul

  Beste Piet,
  Als u van mening bent dat dit geen bouwfout is, zou ik u als aannemer niet willen inschakelen.

  Binnen deze onderwerpen roept men vaak dat dingen geen bouwfout zijn, maar voor de klant is alles wat niet is zoals men zou mogen verwachten een bouwfout. Als je een deur laat dichtzetten waarboven een nooduitje hangt, mag je van een aannemer verwachten dat hij uit zichzelf over dat bordje gaat praten en vraagt wat ermee te doen omdat een nooduitje bij een dichte muur potentieel gevaarlijk is.

  Een slordig detail is ook een bouwfout.

  Paul

 • WV.

  Ik zou eens achter de prullenbak kijken…

 • weer geen bouwfout, wel een leuk maar slordig detail

 • Mozes

  Gevoelsmatig, zeg ik dat hier iets anders aan de hand is (gestuukte muur in een kleedkamer, die ook uit schoon metselwerk bestaat).

  Wellicht aanpassing geweest in de ruimte en vergeten pictogram weg te halen. Bovendien is het pictogram niet verlicht. Nog meer reden om te twijfelen.

  @ Redactie, u zoekt de ingang van de uitgang?

 • j

  Denk dat de pijl naar rechts had moeten wijzen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.