Ga naar hoofdinhoud
Bouwfouten

Ondersteuning

Tijdens een controle is deze situatie aangetroffen. De balklaag van de 1e verdieping rust op het bestaande kozijn en is verankerd met een hoekanker aan de bestaande muurplaat. Hoe zou dit aflopen wanneer de stempels worden verwijderd en de volledige belasting op de 1e verdieping plaatsvindt? Een latei lijkt hier toch de beste oplossing.

Deze bouwfout werd ingestuurd door een lezer van Bouwwereld.nl

Deze bouwfout is genomineerd in de bouwfoutencompetitie 2013. Bekijk alle nominaties »

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

12 reacties op “Ondersteuning

 • Leon

  Waarom deze foto genomineerd is voor de bouwfoutencompetitie is me een volstrekt raadsel. Worden deze door de redactie aangewezen? En zo ja: zou het dan niet eens de moeite waard zijn om de reacties onder de foto te bekijken?

 • H.Selles

  gezien de zwaarte van de balk is het een onderdeel van een spant. In veel boerderijen ed. kragen deze (een heel eind over de staander). standaard constructie, niks mis mee.

 • H.Selles

  gezien de zwaarte van de balk is het een onderdeel van een spant. In veel boerderijen ed. kragen deze (een heel eind over de staander .

 • john de groot

  is deze klus wel af want als ik naar de licht inval kijk .is er nog ruimte tussen de balk en het kozijn .dus dat latei kan er nog tussen gelegd worden .foto,s maken als het niet af is !!

 • Ojo

  Foto is wel wat sensatiebelust. Zoals voorgaande schrijver ook al constateerd is de verbouwing nog in volle gang. Daarnaast rust de balk ook nog niet op het kozijn maar zit er gezien de lichtval nog steeds een ruimte tussen die wellicht nog met een latei opgevuld gaat worden. Met een beetje geluk wordt het kozijn ook nog vervangen en aan het mestelwerk gebeurd ook nog wel wat. Dat verteld het verhaal allemaal nog niet.

 • Henrico

  @rb
  Idd anders zouden de kantstukken wel erg groot zijn

 • Thomas Ligthart

  Oberver, gezien de afmeting van de balk (circa 200 of 220 in het vierkant) is het zeker geen ‘normale’ vloerbalk.

 • observer

  Als dit een normale vloerbalk is, betreft dit een normale situatie die men aantreft in woningen van een eeuw oud. Een balk op het kozijn…geen probleem. Het is al 100 jaar zo. Uiteraard moet dit bij renovatie constructief opgelost worden.

 • Thomas Ligthart

  zolang de stempel nog staat is dit simpelweg geen fout..

 • rb

  Dit is duidelijk een renovatie die nog (lang) niet afgerond is. Uit de foto is zonder verdere informatie niet af te leiden wat er nog gaat gebeuren. Komt er bijvoorbeeld nog een extra binnenwand voor de buitenmuur te staan waarin de balk wordt ingemetseld?

 • beetje te vroeg geroepen,, het rust niet op het kozijn en er komt echt nog wel een latei onder, het vast zetten van de balk is vast een tijdelijke oplossing tegen horizontale verplaatsing
  ben benieuwd naar de controleur………

 • René Koster

  Met een klein beetje geluk blijft het hangen tot even na de garantie???

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.