Ga naar hoofdinhoud
Bouwfouten

Onhandige vluchtroute

Tja, toen deze trap werd geplaatst is er niet echt nagedacht over de vluchtroute. Door de kleine raampjes ontsnappen is toch al moeilijk!

Deze foto komt van @ruitenvisie_nl via Twitter.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

12 reacties op “Onhandige vluchtroute

 • Leon

  ‘Detail van de dag’ staat niet voor niets direct naast de ‘Bouwfouten’ 😀

  (alleen het feit dat ‘Bouwkennis’ daar dan weer direct naast staat is dan wel weer zorgwekkend eigenlijk…)

 • JP

  @Leon
  Helemaal mee eens. Er worden zogenaamde innovatieve nieuwe details getoond die vol staan van de ontwerpfouten en een aantal jaren later staan dezelfde vernieuwende projecten in de rubriek van Professor Hendriks onder het kopje: hoe heeft dit nu zo ver kunnen komen …

 • Leon

  @JP
  De redactie van Bouwwereld heeft m.i. niet of nauwelijks kennis van de bouwsector. Wellicht een bovengemiddelde interesse of passie t.o.v. collegaredacteuren, maar ook niet meer dan dat. Best jammer, want het komt de kwaliteit van de verschillende artikelen niet ten goede.

 • JP

  Misschien moet de redactie toch eens beter hun werk doen voor ze wat publiceren. Inmiddels mijn abonnement op Bouwwereld maar opgezegd wegens de incompetentie van de redactie.

 • ron

  tjonge jonge dit circuleert al jaren als grap.
  een week later is hij voor de deuren gemonteerd ; hij staat daar tijdelijk; als hij meer naar rechts zou staan zou hij de deuren beschadigen ; zo staat hij tijdelijk iets stabieler en beschadigd hij niks.
  Misschien moet het ondervloertje nog even worden gestort ….

 • Frank

  Deze foto komt weliswaar van Ruitenvisie, maar is een plaatje dat sinds ergens midden 2013 al bijna 600 keer gepubliceerd op talloze pagina’s als deze.

 • BZ

  Wellicht zit men midden in een verbouwing en breekt men het buitenspouwblad door tpv de kleine ramen om zo een nieuwe vluchtroute te creëren. Misschien kan de fotograaf vandaag nog eens kijken of men al gevorderd is

 • JP

  Het lijkt of er een kooiladder was gemonteerd rechts naast de grotere ramen. Erg merkwaardig in ieder geval. De kleine raampjes zijn ook nooit groter geweest volgens mij, of ze hebben een hele goede metselaar in dienst gehad die het zonder sporen heeft dichtgemetseld …

 • onno wielinga

  misschien is het een onbegrepen kunstwerk, “vluchten kan niet meer”

 • Bij een vluchttrap hoort een deur! Deze naar mijn idee kunststof (modern) kozijnen (zit er een klapraam in een deur?)zijn geen deuren maar kozijnen.Waar zit de vertikale deurlijst/balk? Omdat ze modern zijn zijn ze net geplaatst (jaren 40/50 of 60 huis? ik weet het niet). Dus brandtrap was vroeger functioneel en nu niet meer. Dus moet nog weggehaald worden. Concl:zink blijft lang goed. De trap glimt zo mooi.

 • Crios

  een trap die even verplaatst is word dus ook al een bouwfout genoemd?

 • R J W Damsma

  Aan de gaten in de gevel te zien heeft er vroeger aan de trap tpv de verdiepingen een bordes gezeten, kennelijk werd deze niet meer gebruikt dus zijn en de vluchtdeuren en de bordessen verwijderd. Eigenlijk had ook de spiltrap verwijderd kunnen worden……….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.