Ga naar hoofdinhoud
Bouwfouten

Onveilig

Als je dan iets hebt met architectuur en zelfs ‘welstand’ letterlijk van de daken schreeuwt, zou je dan niet iets meer aandacht aan je eigen onderkomen moeten besteden? En op z’n minst onveilige situaties moeten voorkomen? Je zult je bezoekers toch maar zo’n plank op het hoofd zien krijgen.

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

7 reacties op “Onveilig

 • Leon

  Tekenend voor de kwaliteit van de verschillende welstandscommissies. Reken maar dat als je dit misbaksel daadwerkelijk zo op tekening zet en indient, men hooguit wat te drammen heeft over de kleur van de beglazingsrubbers o.i.d.

 • Heb ook ooit opgevangen dat tijdelijk 5 jaar betekent. Gebouwtje is een jaar of 11 over zijn UHD heen. Mooi nieuw plan bedenken.

 • Kees

  @Mekke, bedankt voor de broodnodige info. ik zou de redactie willen voorstellen steeds een overzichtsfoto en een (de) detailfoto te plaatsen, om e.e.a. in de juiste context te kunnen plaatsen.
  En @Maarten, grapje (misschien flauw) natuurlijk.

 • Gijs

  Geen welstand en geen scheve planken!!

 • Bij een tijdelijk bouwwerk is er geen Welstandstoets vereist…..

  @Kees; jij denkt dat die scheve (dus losse) planken zo bedoeld kunnen zijn?

 • Mekke

  Het betreft de ‘uitkijktoren’ van het voormalige infocentrum bij het CiBoGa terrein in Groningen. Deze is in 1998 opgebouwd uit containers op een ponton en (voor zover ik weet) bedoelt als tijdelijk bouwwerk. Ondertussen gebruikt de welstand het bouwwerk voor de openbare (grote commissie) zittingen.

  Het is niet zozeer een bouwfout, maar wel achterstallig onderhoud… Als deze planken er af waaien/ vallen dan komen ze in het water terecht.

  Niet echt een goed visitekaartje meer in ieder geval.

 • Kees

  Redactie, even wat meer info graag. De scheve plankjes zijn wellicht zo bedoeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.