Ga naar hoofdinhoud
Bouwfouten

Onveilige reling

Op verschillende plaatsen van dit nieuwbouwproject zijn bij het dakterras relingen geplaatst. Deze relingen voldoen echter niet aan het bouwbesluit omdat er makkelijk omheen geklommen kan worden. De aannemer heeft de fout bij de oplevering geconstateerd, maar dit had natuurlijk al bij de ontwerpfase moeten gebeuren.

Deze bouwfout werd ingestuurd door een lezer van Bouwwereld.nl. Heeft u ook een bouwfout? Zend hem hier in

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

10 reacties op “Onveilige reling

 • A Brugge

  Ook al word het hek doorgetrokken tot op de dakpannen dan voldoet de situatie nog niet aangezien er geen opstap mogelijkheid mag zijn, de goot moet veel hoger of lager liggen of het hekwerk moet met een absurde hoogte gemaakt worden.

 • AukeB

  Nu nog hopen dat de tegels fatsoenlijk vastliggen waar het hekwerkje aangebout zit. Of mogelijkerwijs het hekwerk op een andere plaats bevestigd.

 • BELANGRIJK
  Wij meten altijd alles in het werk zodat je dit had kunnen voorkomen. DUS METEN IS WETEN.
  Ook zijn er nog steeds leveranciers die niet helemaal op de hoogte zijn van de regelgeving.

 • Annemieke

  En toch wil de regering zoveel mogelijk de verantwoordelijkheid voor het bouwen neerleggen bij de markt, dus ook de Bouwbesluittoets certificeren, toezicht privatiseren, geen toetsing meer door het bevoegd gezag, laat de markt het lekker zelf uitzoeken. En over 10 jaar draaien we dat allemaal terug, omdat de markt bewezen heeft die verantwoordelijkheid niet te willen/kunnen nemen. Want wie bouwt er tegenwoordig nog met liefde en aandacht voor zijn werk?

 • Anoniem

  Deze reactie is in strijd met de regels voor reageren op Bouwwereld.nl

 • kees

  @henkie, dat is de bouwfout, het hekwerk op zich voldoet.
  Een goede tekenaar had dit voorkomen. Maar naar alle waarschijnlijkheid is hier geen tekenaar aan te pas gekomen (lees het project is na de bouwaanvraag niet verder uitgewerkt / gedetailleerd, om maar te zwijgen over enig toezicht). Dit is helaas het beeld wat we tegenwoordig maar al te vaak zien: geen uitwerking, geen begeleiding, geen toezicht, geen vakkennis, niet meedenken (@montibalkonhekken). De teleurstellingen en de fouten komen achteraf, als het in de regel te laat is, aan het licht. Ik ben (ook door ervaringen) somber gestemd.

 • M

  @Henkie,

  dat staat er toch ook?
  “omdat er makkelijk omheen geklommen kan worden”

 • Henkie

  en dat je zo de goot in kunt stappen en om het hek heen kunt maakt zeker niets uit?
  Lekker kortzichtig. Ik zou er een bordje bij hangen: “niet in de goot lopen”, dan is ook dat opgelost.

 • Ach, zo zie je maar weer. Waarschijnlijk is dit niet het werk van een gespecialiseerd bedrijf in balkonhekken. Bij het inmeten in het werk had dit alsnog voorkomen kunnen worden. Een goede engineering voorkomt fouten.

 • Leon

  Ah, zo’n klassieke fout die je op een platte tekening niet ziet. Geen van de betrokken partijen is in staat geweest om even driedimensionaal te denken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.