Ga naar hoofdinhoud

Op de kop

Deze radiator hangt natuurlijk al op de verkeerde plaats en verwarmt daardoor vooral het plafond. Warme lucht stijgt nu eenmaal op. Maar vervolgens hangt de radiator ook nog op de kop, waar die natuurlijk niet voor ontworpen is. Esthetisch is het wel fraaier met de afdekkap naar beneden in het zicht. En de thermostaatkraan komt er ook iets lager door te zitten.

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

8 reacties op “Op de kop

 • WV2

  Zeer zeker een bouwfout, slechts een klein deel van de radiator wordt warm gelet op de positie van de aanvoer(onder) en de retour(boven)
  Daarnaast dienen radiatoren met een lengte>2m kruislinks te worden aangesloten voor een volledige warmteafgifte.

 • Theo

  Een zeikstraal!

 • Robert Masselink

  En wat gebeurt er bij het ontluchten dan beste allemaal?

 • Sjors

  Onhandige keuze maar geen bouwfout.

 • Lert Fontein

  Stel nu eens dat het plafond een gipsplaat is dat een de bovenzijde is geïsoleerd en de ontwerper heeft bedacht om dat plafondoppervlak te verwarmen door de radiator er zo dicht mogelijk onder te plaatsen. Wanneer door de luchtcirculatie het plafondoppervlak dan warm wordt dan is het resultaat een infrarood verwarming van het vertrek vanuit het plafond. De vanaf boven uit de wand komende leiding is de verwarmdwater(vww)-aanvoerleiding en de thermostatische radiatorafsluiter is in de juiste stromingsrichting op
  “bedieningshoogte” in de retouraansluiting geplaatst. In dat geval is de installatie geheel juist.
  Er zijn inmiddels talloze installaties waarbij het in stand houden van een comfortabele omgeving wordt bereikt door een verwarmd plafondoppervlak. Het meest effectief is dan om thermische energie direct in te voeren in de eerste 5mm van het plafondoppervlak. In een zomer situatie kan er thermische energie met een lagere waarde aan het plafondoppervlak toegevoerd worden zodat een persoon overtollige energie daarnaartoe kan uitstralen en zich daardoor behaaglijk voelt (in het verwarmingsseizoen straalt men dan minder energie uit door dat het plafondoppervlak dan wat warmer is).

 • AdW

  Dan hebben we vroeger toch een boel
  bouwfouten gemaakt.
  Gymzalen en kleedkamers te over waar de
  radiatoren hoog hangen.
  In mijn optiek dus zeker géén fout!

 • D Baars

  nu nog een goede reden om het plafond te verwarmen en in plaats van een bouwfout hebben we een zeer innovatieve bouw-oplossing

 • W.V.

  Is de foto niet op de kop geplaatst? 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.