Ga naar hoofdinhoud
Bouwfouten

Open voeg

Dit balkon is behoorlijk strak in het metselwerk geïntegreerd. Helaas is aan de onderzijde de voeg echter compleet opengelaten. En dat resulteert in een open verbinding met de spouw van enkele centimeters hoog. En dat ook nog redelijk op ooghoogte. Dat geeft esthetische vervuiling, maar biedt aan ongedierte toegang tot de spouw.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

8 reacties op “Open voeg

 • rb

  @henrico, ik liet de term stootvoegloos metselen in mijn eerste reactie vallen omdat mij de smalle stootvoegen waarbij stenen elkaar lijken te raken opvielen.

 • Henrico

  @wim
  Niemand heeft het hier over stootvoegloos metselen dus snap je reactie niet.
  Kortom dikke bouwfout en zeer slordig

 • Het is wat moeilijk te zien ,maar het lijkt dat er toch een elastische kit vulling verdiept is aangebracht, beetje grote lintvoeg wel veilig om de hoogtewerking technisch op te vangen. Als er al opgeleverd is het met cement vervuilde metselwerk en slecht afgewerkte voegen een groter estetisch probleem

 • Wim

  Het balkon ligt gewoon op een laag specie (wel een beetje dik)en er moet nog voegwerk aangebracht worden. De voegen zijn na het metselen uitgekrabt. De extra vervuling met specie achter metselprofielen is nog te zien.
  En pointeren had een veel gladder resultaat gegeven.
  Wacht nog even met een reactie tot het geheel afgewerkt is. Stootvoegloos gemetseld, dan moet je wel een heel klein beeldscherm gehad hebben om dat te constateren.
  Kortom wat bouwfout.

 • TheoR

  Henrico, je drukt het nog netjes uit: het metselwerk slaat gewoon nergens op. Het voegwerk maakt het geheel nog deerniswekkender. Het aansluitende “schone” betonwerk is aan de onderzijde besmeurd met de gekleurde(?) voegmortel. Wat een zootje. Ik heb tijden beleefd waar dit afgebroken moest worden! Het vak heeft last van erosie!!

 • Henrico

  Als je de foto vergroot, zie je dat de lintvoeg helemaal geen toegang biedt naar de spouw, het zit gewoon dicht, ik kan niet zien waarmee maar dicht zit hij zeker.
  Het aangezicht is wel wat minder fraai maar zeker geen bouwfout.
  Wat ik wel een bouwfout vind is het slordige metselwerk en laten we het maar helemaal niet hebben over het voegwerk wat een bende…..

 • Leon

  Kit is hier ook niet altijd de oplossing, als die plaat nog nazakt of doorbuigt worst een kitvoeg er ook niet mooier op. Een compribandje lijkt me dan een betere oplossing.

 • rb

  Is het voegwerk hier al definitief (pointerwerk) of moet het nog afgevoegd worden? Ik mag haast aannemen dat er nog een kitvoeg aangebracht moet worden die wellicht esthetisch wat te breed gaat worden, maar ja, probeer die laatste steen onder de balkonplaat maar eens te leggen… Het lijkt erop dat hier stootvoegloos gemetseld is met een steen die zich daar niet voor leent. Geen gezicht. Ook behoorlijk wat vervuiling aanwezig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.