Ga naar hoofdinhoud
Bouwfouten

Open

De rand van de gootaftimmering is te laag gehouden, waardoor de pan er duidelijk boven ligt. Waarschijnlijk is dezelfde maat aangehouden als links. Alleen is links een gevelplan toegepast en rechts niet. Over consequent zijn gesproken.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

10 reacties op “Open

 • Johan Plate

  Verf de zaagkant in kleur van de pan, dan doe je nog iets positiefs valt minder op.

 • Stijn

  Zat zelf te denken aan wering van vocht van buiten & openingen niet groter dan 10 mm i.v.m. ongedierte. Is in de verankeringsberekening van de panhaken hiermee rekening gehouden, de eigen weerstand tegen opwaaien zal hier niet groter zijn dan de windbelasting bij een verkeerde windrichting.

  Maar inderdaad misschien is het volledige dakbeschot water- en ongediertedicht en zou het tussen de regels door dan wel voldoen.

  Theoretisch gezien zit er ook geen verblijfsgebied onder dus vervalt mijn punt waterdichting.

 • Leon

  @Stijn: schermen met het Bouwbesluit werkt alleen als je artikelnummers noemt met een stukje toelichting. Ik ben benieuwd… 🙂

 • TheoR

  Stijn: Het Bouwbesluit stelt enkel MINIMALE eisen aan het gebouw, de installaties in dat gebouw en het gebruik van het gebouw. Kennis hebben van het Bouwbesluit betekent niet automatisch dat men verstand van het vak heeft. Ik ben al vanaf 1970 werkzaam in de bouw en wil graag nog elke dag leren. Wat zegt het Bouwbesluit over dit specifieke detail? Volgens mij niets. Hier speelt gezond verstand en kennis van ons mooie vak. Ik schreef het al eerder in deze rubriek: de beste en mooiste gebouwen in ons land voldoen niet aan het Bouwbesluit en overstijgen het eigenbelang en bedilzucht van de Welstandspolitie!

 • Stijn

  Kan me niet voorstellen dat dit zo op tekening heeft gestaan, voldoet in ieders geval niet aan het bouwbesluit op deze wijze.

 • rb

  @DVK, gaat er lekker uitzien; zijgevelpannen over de zinken kraal aanbrengen. Nee, hier is gewoon een fout gemaakt door diegene die het zink aanbracht. Had de kraal niet mee omhoog gelopen dan was het geen probleem geweest hier een zijgevelpan toe te passen.

 • sjoerd nienhuys

  Dat hebben ze vast expres gedaan om de mussen wat nestruimte te geven. 😉

 • DvK

  Twee kantpannen bestellen en deze, zuiver esthetische, ‘bouwfout’ is ook weer opgelost.

 • TheoR

  OPEN ..EN BLOOT: een brevet van onvermogen. De ontwerper, de uitvoerder, de opdrachtgever? Wie het weet mag het zeggen! Jammer, de foto toont een redelijk zorgvuldige kwaliteit en uitvoering; het mocht kennelijk toch wat kosten!

 • Arend

  Eindelijk weer een plekje waar mussen kunnen nestelen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.