Ga naar hoofdinhoud

Opening boven kozijn

Tijdens de oplevering is bij bijna alle kozijnen een te grote opening tussen kozijn en latei aangetroffen. De opening varieert van 3 tot zeker 6 cm. De ruimten zijn voor oplevering opgevuld met krimpband. In het proces-verbaal van oplevering gaat bouwonderneming akkoord met de onvolkomenheid en geeft mondeling toe dat het hier om slecht metselwerk gaat. Ze zijn niet goed uitgekomen boven kozijn, maar zijn toch doorgegaan.

Deze bouwfout werd ingestuurd door een lezer van Bouwwereld.nl. Heeft u ook een bouwfout? Zend hem hier in

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

3 reacties op “Opening boven kozijn

 • Theo.R

  Beste M.v.d.B,

  Misschien als compensatie/tegemoetkoming een zonwerings-screen met een slank strak aluminium bovenbakje? Uiteraard in passende kleur gelakt en elektrisch bediend en dat alles van een gerenommeerd merk!

 • M.v.d.Bosch

  Beste Theo R.

  Bedankt voor je reactie. Zijn idd nu met 6 woningen in onderhandeling met aannemer maar gaan ook Woningborg en raad van arbitrage inschakelen. Geboden oplossing van aluminium profiel met lik verf in kleur van kozijn is ook niet acceptabel.
  Moeten wel wachten tot officiële termijn van reparatie is verstreken.
  Opzichter op de bouw is ca. 2,5 mnd voor oplevering vervangen! Teken aan de wand? Wordt vervolgd.

  M.v.d.B.

 • Theo.R

  Volgens de begeleidende tekst wordt het euvel (pas?) bij de oplevering vastgesteld. Kan het nog idioter? Geen regelmatig toezicht, geen directie, geen werkvoorbereider? Geen budget voor minstens één van deze activiteiten? En dit gebouw zou moeten voldoen aan de geldende eisen van het Bouwbesluit ten aanzien van bijvoorbeeld luchtdichtheid? Het argument van slecht metselwerk is zo lachwekkend dom dat je eigenlijk alleen maar medelijden kunt hebben met de betrokken partijen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *