Ga naar hoofdinhoud
Bouwfouten

Opgelichte dorpel

Onderdorpels die te hoog liggen ten opzichte van de bestrating zijn schering en inslag. Maar deze onderdorpel ligt zelfs in zijn geheel boven de bestrating. En die is ook zo gedetailleerd gezien de naastliggende beplating. Bij nadere beschouwing lijkt het vooral gemakzucht: de fundering is overal even hoog opgemetseld en voorzien van een loodslabbe. Beplating en kozijn zijn er vervolgens simpelweg bovenop gezet.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

7 reacties op “Opgelichte dorpel

 • Pauwke

  Fout of niet, iemand die zijn vak serieus neemt zou het in elk geval niet zo maken. Gemak zucht en snel geld willen verdienen.
  Minder valide kunnen of niet binnen, of lopen een verhoogd risico op valpartijen. al verschillende keren een aanvraag ontvangen om hoge drempels (ook de toegestane 2cm) aan te passen. Nu bestellen wij voortaan rubberen drempelhulpen (tip: http://www.drempelhulpkopen.nl)Maar beter is om dergelijke situaties tijdens de bouw al te voorkomen.

 • pkuperus

  Dit is een voordeur (met een bel en huisnummer bordje) dus lijkt mij dat deze deur ook bedoeld is voor rolstoelgebruikers, maar de drempel verhinderd dat. Dus het is gewoon een pijnlijke fout.

 • Leon

  @Jeroen
  De regelgeving die wij met z’n allen hebben afgesproken stelt dat in geval van NIEUWBOUW er tenminste EEN (1) toegang moet zijn met een hoogteverschil van maximaal 20 mm. Wie zegt dat dit nieuwbouw is? Wie zegt dat dit de enige deur is? Voor hetzelfde geld zit er achter die deur een trap die leidt naar de woning op de verdieping.

 • SeƱor Sjon

  Ik denk dat dit renovatie is en geen nieuwbouw.

 • Jeroen

  Dit is weldegelijk een bouwfout. De onderdorpel voldoet niet aan de regelgeving zoals wij die met zijn alle hebben afgesproken. Als je met je rolstoel naar binnen wil is deze dorpel wel compleet onbruikbaar. Daarnaast is er tijdens de bouw ook niets aangedaan om de fout te herstellen en dat is misschien nog wel kwalijker dan een fout maken.

 • Leon

  Beetje overdreven om dit als bouwfout te bestempelen. Ja: idealiter maak je een aansluiting die aan de 20 mm eis voldoet. Maar laten we nou niet doen alsof een dergelijke dorpel compleet onbruikbaar is of zo…

 • rb

  De kleur van het schilderwerk is opzich al een bouwfout šŸ™‚

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.