Ga naar hoofdinhoud
Bouwfouten

Oplegging

Bij een verbouwing zijn de houten balken vastgeschroefd aan de opstaande plank. Ze steunen niet meer dan een centimeter af op de ligger van het raamwerk en zijn al aan het splijten. Deze constructie zal niet lang blijven zitten?

 

Deze bouwfout werd ingestuurd door een lezer van Bouwwereld.nl. Heeft u ook een bouwfout? Zend hem hier in

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

4 reacties op “Oplegging

 • Aan de eerdere reageerders; ik mag toch aannemen dat de redactie bij deze foto wat aanvullende informatie heeft gekregen en niet alleen op de foto af is gegaan? Op het eerste gezicht kijkt de opstaande plank door te lopen maar een verborgen verbinding meer dan enkele schroeven behoort inderdaad tot de mogelijkheden.

 • steven

  Het ziet er zo strak uitgevoerd uit, dat ik mij (haast) niet kan voorstellen dat deze balken zomaar aan de kopzijde met schroeven zijn bevestigd. Ik denk (hoop?) dat, gezien de strakke, in het zicht komende en vermoedelijk blijvende uitvoering van het houtwerk, er gebruik wordt gemaakt met (verborgen) stalen inhaak/oplegschoenen, of hoe je die verbindingselementen ook noemt.Bepaalde type oplegankers hoeven niet perse vanuit deze hoek zichtbaar te zijn.
  Het zou mij dus hogelijk verbazen als dit niet zo was, want dergelijk strak werk past gewoon niet bij de gevreesde, volstrekt domme en gevaarlijke uitvoering.
  Maar de garantie geldt enkel tot aan de deur!

 • TheoR

  Met alle respect: werkt Yomanda soms bij de redactie? Men neemt dikwijls zaken waar die normale stervelingen niet kunnen zien! Is hier soms een handoplegging vereist?

 • rb

  Op basis van deze foto, zonder verdere informatie en (constructie) tekeningen van dit project is geheel niet te beoordelen of het hier om een bouwfout gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.