Ga naar hoofdinhoud
Bouwfouten

Opstap

Maak je een mooie schuifpui naar je buitenruimte, vergeet je de balkonvloer op een beetje fatsoenlijk niveau aan te leggen. Zolang het balkon alleen door huisdieren wordt gebruikt is dat niet zo’n probleem. En bewoners moeten kennelijk maar wennen aan de ouderwetse hoge opstap.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

10 reacties op “Opstap

 • Wim

  Als een ieder zijn knip iets verder optrekt is alles mogelijk en waterdicht. Er zijn teveel oorzaken op te noemen waarom deze oplossing is gekozen. Toch een aantal; indeling woning t.o.v. constructie, overspanningen van vloeren en mogelijkheid tot verjongen van de vloer, verspringen van balkons door spiegelingen in de woning enz. enz. Een mooi voorbeeld van meer willen voor minder…

 • rb

  Aan de reflectie van de auto’s in de ruit te zien is dit een woning op de beganegrond. Hoogte van de borstwering is dus geen issue.

 • Bernard

  Dit is hooguit een nogal goedkope oplossing (tegels met rubbertjes direct op de dakbedekking) maar niet fout. Sterker nog de oplossingen die bij het oude bouwbesluit nodig waren, waren lang niet altijd waterdicht.

  Een bewoner kan dit gewoon oplossen met een extra vlondertje erop. Het zou de ontwerper/bouwer wel sieren om de hoogte van de borstwering / hekwerk op af te stemmen.

 • Paul de Ruiter

  Als de veranda/loggia/terras (bij een VvE) deel uitmaakt van Gemeenschappelijke Ruimten maar slechts gebruikt kan worden door EEn eigenaar zegt het Bouwbesluit, geldig voor een bouw die gereed komt in 2012, dan dat de drempel niet hoger mag zijn dan 2 cm?
  Wie het weet mag het zeggen.

 • Leon

  Ah, geldt alleen bij gemeenschappelijke buitenruimtes zie ik, dat zal dit niet zijn.

  Maar dan nog snap ik niet dat je dergelijke ‘oplossingen’ wilt. Wonen en zorg worden steeds meer gescheiden, appartementen zijn dan bij uitstek geschikt voor mensen in een rolstoel of met een rollator. Maar dan moet er dus niet zo’n onnodige opstap in zitten.

 • Annemieke

  @Leon, met welk artikel van het Bouwbesluit is dit strijdig?

 • Toezichthouder

  Als dit een bouwfout is kan ik de hele dag van dit soort foto’s maken.

 • Leon

  Ik snap niet waarom jullie dit recht proberen te praten. Een vlakke balkonentree is op diverse manieren te maken, ook met een hoge opstand van de dakbedekking, ook met tegels, ook op een geïsoleerd dak, noem maar op. Van binnen naar buiten en vice versa met een drempel van hooguit 1 à 2 centimeter. Kwestie van juist bedenken en uitvoeren. Dat een bewoner er vervolgens een vlonder op moet leggen is ronduit ridicuul. Ga je van die bewoner dan ook verwachten dat hij/zij de balkonhekken even aanpast vanwege het hogere beloopbare vlak? Dit soort balkons zijn ronduit waardeloos. Tegenwoordig fout vanuit het Bouwbesluit, in eerdere tijden fout op basis van gezond verstand.

 • rb

  Prima gemaakt. Goed dat er rekening is gehouden met waterkering bij de pui. Dit hoogte verschil is ideaal om een vlonder te leggen. Blijkbaar kiest de eindgebruiker niet voor een vlonder, maar is dat dan een bouwfout?

 • Jan

  Je kunt niet zien wat de hoogte van de afgewerkte vloer binnen is. En wellicht komt er nog een houten of WPC vlonder op het balkon. De grijze betontegels lijken mij niet de definitieve afwerking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.