Ga naar hoofdinhoud

Overvloed aan PV-panelen

Bouwfout overvloed aan PV panelen

Hoe plaats ik zoveel mogelijk PV-panelen op het dak? Zo dus, als het kennelijk zo goedkoop mogelijk moet. Een volvlaks PV-dak, met dummy-stroken, was toch echt mooier geweest. Het bespaart ook nog eens enorm veel pannen. En de extra kosten vergeet je na verloop van tijd weer, terwijl het resultaat blijvend is.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

10 reacties op “Overvloed aan PV-panelen

 • Coen

  Het artikel ruikt naar iemand die 30K meerprijs had willen rekenen voor een 10K PV installatie maar dat niet gekregen heeft.

  Ik zie het probleem niet zo; het is mooi symmetrisch en in de toekomst fatsoenlijk te vervangen, in tegenstelling tot zo’n indaksysteem (wat mogelijk het hele huis meeneemt bij brand).

 • ron reijnders

  Ik heb geen verstand van bouwen .. maar de opmerking dakpannen weglaten? je kan toch ook met dummies geen pannen weglaten ?

 • piet belcrum

  Had ik maar zo’n huis. De meeste nieuwbouwhuizen in Nederland worden gebouwd vind ik een stuk lelijker dan dit huis ondanks de lelijke kleur van de scharnieren en onnodige roedes.
  De panelen op de twee dakvlakken hadden wel op dezelfde hoogte geplaatst kunnen worden. Als deze panelen zich hebben terugverdiend, hebben de bewoners geld om minder panelen te plaatsen met dummies zodat het dan wel perfect oogt. Hebben ze iets om naar uit te kijken.

 • piet belcrum

  Had ik maar zo’n huis. De meeste nieuwbouwhuizen in Nederland worden gebouwd vind ik een stuk lelijker dan dit huis. Ondanks de lelijke kleur van de scharnieren en onnodige roedes, denk ik dat de veel mensen in Nederland net als ik hun woning zo willen ruilen voor dit huis inclusief al die zonnepanelen.
  Zonnepanelen blijven verbeteren en dit geeft de vrijheid om achteraf te wijzigen. De panelen op de twee dakvlakken hadden wel op dezelfde hoogte geplaatst kunnen worden. Dat is mijn enige commentaar. Als deze panelen zich hebben terugverdiend, hebben de bewoners geld om minder panelen te plaatsen met dummies zodat het dan wel perfect oogt. Hebben ze iets om naar uit te kijken.

 • W.R.

  Die eigenaren in de toekomst zijn blij dat het geen volvlaks PV-dak is. Dit kan je in de toekomst normaal vervangen. in de toekomst zijn door verbeterde panelen naar alle waarschijnlijkheid ook nog minder panelen noodzakelijk. Ben je dan blij dat er dakpannen onder liggen.

 • Theo.R

  Over smaak valt niet te twisten. Over wansmaak echter wel. Een sneufje koloniale stijl en een slap aftreksel van de kolossale orde, compleet met middenresaliet, wordt behangen met ordinair plastic en aluminium dat vervolgens rijk voorzien is van veel nep-details. Hoeveel lelijkheid kan het menselijk oog verdragen? De manier waarop het dak bezaaid is met PV-panelen slaat als een tang op een varken. Met excuses aan het varken. Heet dit “duurzaam”?

 • bas

  volgens mij is hier de grootse bouwvout dat die scharnieren niet indezelfde kleur als de deur zijn gespoten.

 • Dit is esthetisch niet wenselijk, maar het is geen bouwfout!

 • Leon

  Applausje ook voor die plastic ‘roedes’ in het glas. Zeker wanneer je ze niet in kleur van de deuren gebruikt…

 • Verduurzaming is goed en noodzakelijk, maar een creatieve legpuzzel als dit wil toch niemand op z’n dak hebben, zeker niet bij een klassiek ontwerp als dit! Dan is een keramisch energiedak duidelijk een fraaiere oplossing: https://www.zep.solar/nl/referenties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.